?>

Sason için güzel proje Eski evler besim evleri olacak

Sason İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz yaptığı açıklamada köylerde kullanılmayan evler ve ambarlar ipek böceği besim evine dönüştürüleceğini söyledi.

GÜNDEM - 8 yıl önce

İlçede yıllar önce yapılan ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan ipek böcekçiliğini canlandırma çalışmaları başladı. İlçede ipek böcekçiliğini geliştirmek amacıyla Kaymakamlık bir proje geliştirdi. İlçede ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak amacıyla Sason Kaymakamlığı, köylerde kullanılmayan evler ve ambarlar ipek böceği besim evine dönüştürülerek ilçe ekonomisine canlılık getirecek.
SASON İPEKBÖCEKÇİLİĞİNİN MERKEZİ HALİNE GELCEKTİR
Kaymakam Beyaz, uygulayacağımız yeni projeyle ilçemiz ipek böcekçiliğinin merkezi haline gelecektir. İlçenin kırsal kesiminde yaşayan vatandaşların gelirlerini arttırma ve istihdama katkı sunma amacıyla hazırladıkları projeler çerçevesinde GAP idaresine sunulan ipek böcekçiliğini geliştirme projesinin de kabul gördüğünü belirterek, projeden birçok kişi faydalanacaktır.
EKSTRADAN BİR KAZANÇ KAYNAĞI HALİNE GELCEK
Kabul edilen proje ile köylerde kullanılmayan köy evleri, düzenlenerek ipek böceği besim evleri için kullanılacaklarını belirten Koza Birliği ilçe Temsilcisi Mehmet Zülküf Aktaş, bu proje ile köylerde ikamet eden çiftçilerimiz için yeni bir kazanç kapısı açılacağını belirtti. Aktaş, “Köylerimizde birçok ev eskiden tütün üretiminde kullanılıyordu. Bölgemizde tütün üretimine son verilmesi ile bu ambar tarzında bulunan köy evleri boş durumunda bulunuyor. Biz kaymakamlığımızın desteği ile hayata geçirdiğimiz bu projemizle köylerimizde kullanılmayan boş evleri elden geçirerek raflar döşeyip vatandaşlarımız için ekstradan bir kazanç kaynağı haline getireceğiz.

17 ADET BESİM EVİMİZ OLACAK

İlçe genelinde mevcut hazır halde 6 adet besim evimiz bulunmaktadır. Bu yeni projemizde yapacağımız 11 adet besim evi ile birlikte toplamda 17 adet besim evimiz olacak. Geçtiğimiz sezonda ilçemiz Sason’da 4 ton civarında yaş koza üretildi. Bu yeni besim evleri ile ilk aşamada 8 tonun üzerinde ürün almayı hedefliyoruz. Bu Projelerimizde emeği geçen İlçe Kaymakamımız Ökkeş Beyaz’a birliğimiz ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah unutulmaya yüz tutan ata mesleği ipek böceği yetiştiriciliğini ilçemizde tekrar canlandırıp tüm bölgeye yayılmasını sağlarız” dedi. (Numan Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

KURUMLAR ARASI KOORDİNASYONSUZLUK!

2018-07-22 13:10 - GÜNDEM

Acar, Kırşehir’e atandı

2018-07-18 16:19 - YEREL

Milletvekili Özdemir iletişim bilgilerini paylaştı:

2018-07-20 12:40 - SİYASET

Petrolspor için fikstürü çekildi

2018-07-18 12:28 - SPOR

Batman'da vefat edenler...

2018-07-22 13:11 - YAŞAM

Çocuk kaçırma iddiası Köylüler, 3 Suriyeli şüpheliyi linç etti.

2018-07-22 14:39 - GÜNDEM

Batman'da vefat edenler...

2018-07-23 15:12 - YAŞAM

Altın çocuklar!

2018-07-23 15:35 - SPOR

Hentbol takım yeni sezona hazır

2018-07-22 13:30 - SPOR

Gönülaçar, sportif direktör oldu

2018-07-22 14:29 - SPOR

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KUYUBAŞI TOKİ’DE PANO YANGINI

14:09 - ASAYİŞ

KORİK MAHALLESİ’NDE EVDE ÖLÜ BULUNDU

14:07 - ASAYİŞ

4 KADRO İÇİN ALIM YAPILACAK

14:01 - YEREL

PETROLCULAR SİTESİ’NDE DAİRE YANGINI

13:16 - ASAYİŞ

HEDEFİN YÜZDE 50’Sİ YAKALANDI!

13:10 - SPOR