?>

SAVAŞ BUĞDAYI ETKİLEMEYECEK!

GÜNDEM - 4 yıl önce

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle buğday fiyatlarının yüzde 20 artacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Türkiye’de 7-8 aya yetecek kadar buğday stoklarının mevcut olduğunu aktaran Ay, ülkenin bu konuda önlemini aldığını söyledi.  Halkın buğday noktasında hiçbir zaman tedirginlik yaşamamasını isteyen Ay, buğday noktasında şu an hiçbir problemin olmadığını anlattı. Türkiye’nin çok fazla buğday ihraç ettiği için Ukrayna ve Rusya’dan buğday aldığını aktaran Ay, aksi halde bu iki ülkeden hiç buğday gelmese bile üretilen buğdayın Türkiye’ye yettiğini vurguladı.

“YETERİ KADAR BUĞDAYIMIZ VAR”

Ay, “Ukrayna ve Rusya savaşından dolayı doğal olarak vatandaşlarımız biraz tedirginlik içerisindedir. Ülke olarak önlemimizi almışız. Şu an için limanlarda bekleyen buğdayımız var. Lisanslı depolarda yeteri kadar buğdayımız var. 7-8 aya yetecek kadar buğday stoku mevcuttur. Şu anda hâlâ un sanayicisine buğday dağıtımı mevcuttur.” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZ BUĞDAY NOKTASINDA HİÇBİR ZAMAN TEDİRGİN OLMASINLAR”
Ülkede buğday probleminin olmadığını ifade eden Ay, “Ülkedeki mevcut buğdayımız, buğday hasadının sonrasına kadar da yeterdir. Vatandaşlarımız buğday noktasında hiçbir zaman tedirgin olmasınlar. Hükümet zaten dışardan aldığı buğdayı ucuz fiyata un sanayicisine tedarik ediyor. Şu an için hiçbir problemimiz yok. Umarım bu savaş biter ve vatandaşlarımız da kaygıdan kurtulur.” diye konuştu.
“UKRAYNA VE RUSYA’DAN HİÇ BUĞDAY GELMESE BİLE BUĞDAYIMIZ BİZE YETER”
Nisan ayında yeterli miktarda yağış yağması halinde buğday sıkıntısının hiç kalmayacağına dikkat çeken Ay, şöyle devam etti: “Şu an için buğday, arpa iyi durumdadır. Şu ana kadarki yağış oranı yeterlidir, bu konuda bir problem yok. Nisanda, mayısta yeterli miktarda yağış yağarsa, Allah’ın izniyle Rusya’ya da Ukrayna’ya da ihtiyacımız kalmaz. Şu da bilinmelidir ki, Türkiye kendi kendine yeten bir ülkedir. Üretim adına her şeyimiz var. Irak, İran, Suriye ve hatta Afrika ülkelerine bile un ihracatı yapan bir ülkeyiz. Normal şartlarda buğdayımız bize yetiyor. Çok buğday sattığımız için Ukrayna’dan, Rusya’dan buğday alıyoruz. Yoksa bu iki ülkeden bize hiç buğday gelmese bile buğdayımız bize yeter.”
Haftanın Öne Çıkanları

BURAK GROSS 1 YAŞINDA

2022-02-25 17:23 - YEREL

SARAY GÜLÜ, AÇILIŞA MUSTAFA CECELİ’Yİ GETİRİYOR

2022-02-27 13:28 - YEREL

ESNAF ODASI BAŞKANI BELLİ OLDU

2022-02-27 18:44 - GÜNDEM

GRAM ALTIN DÜŞMEYE BAŞLADI

2022-02-26 13:16 - EKONOMİ

Cengiz Altun anıldı

2022-02-25 17:27 - YEREL

GÖMEÇ BELEDİYESİ İŞYERLERİNİ KİRAYA VERECEK

2022-02-22 11:16 - YEREL

TÜZÜN PROJELERİNİ AÇIKLADI

2022-02-22 15:37 - YEREL

EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2022-02-28 15:44 - YAŞAM

LÖSEV’DEN 50 AİLEYE ET DESTEĞİ

2022-02-22 14:57 - YAŞAM

OĞUZ, YEREL YÖNETİMLER ŞUBE BAŞKANI OLDU

2022-02-22 15:39 - YEREL

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

NASIROĞLU BULVARI’NDA DÜĞMEYE BASILDI

13:19 - YEREL

HER ACİL DURUMA MÜDAHALE

13:14 - YEREL

2 BİN 13 HAYVAN KORUMA ALTINDA

12:59 - YEREL

BATMAN’IN YEŞİL DOKUSU İÇİN 5 EKİP SAHADA

12:52 - YEREL

BATMAN’DA OKULLAR İÇİN ALARM

12:50 - YEREL