?>

SAVAŞ BUĞDAYI ETKİLEMEYECEK!

GÜNDEM - 3 yıl önce

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle buğday fiyatlarının yüzde 20 artacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Türkiye’de 7-8 aya yetecek kadar buğday stoklarının mevcut olduğunu aktaran Ay, ülkenin bu konuda önlemini aldığını söyledi.  Halkın buğday noktasında hiçbir zaman tedirginlik yaşamamasını isteyen Ay, buğday noktasında şu an hiçbir problemin olmadığını anlattı. Türkiye’nin çok fazla buğday ihraç ettiği için Ukrayna ve Rusya’dan buğday aldığını aktaran Ay, aksi halde bu iki ülkeden hiç buğday gelmese bile üretilen buğdayın Türkiye’ye yettiğini vurguladı.

“YETERİ KADAR BUĞDAYIMIZ VAR”

Ay, “Ukrayna ve Rusya savaşından dolayı doğal olarak vatandaşlarımız biraz tedirginlik içerisindedir. Ülke olarak önlemimizi almışız. Şu an için limanlarda bekleyen buğdayımız var. Lisanslı depolarda yeteri kadar buğdayımız var. 7-8 aya yetecek kadar buğday stoku mevcuttur. Şu anda hâlâ un sanayicisine buğday dağıtımı mevcuttur.” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZ BUĞDAY NOKTASINDA HİÇBİR ZAMAN TEDİRGİN OLMASINLAR”
Ülkede buğday probleminin olmadığını ifade eden Ay, “Ülkedeki mevcut buğdayımız, buğday hasadının sonrasına kadar da yeterdir. Vatandaşlarımız buğday noktasında hiçbir zaman tedirgin olmasınlar. Hükümet zaten dışardan aldığı buğdayı ucuz fiyata un sanayicisine tedarik ediyor. Şu an için hiçbir problemimiz yok. Umarım bu savaş biter ve vatandaşlarımız da kaygıdan kurtulur.” diye konuştu.
“UKRAYNA VE RUSYA’DAN HİÇ BUĞDAY GELMESE BİLE BUĞDAYIMIZ BİZE YETER”
Nisan ayında yeterli miktarda yağış yağması halinde buğday sıkıntısının hiç kalmayacağına dikkat çeken Ay, şöyle devam etti: “Şu an için buğday, arpa iyi durumdadır. Şu ana kadarki yağış oranı yeterlidir, bu konuda bir problem yok. Nisanda, mayısta yeterli miktarda yağış yağarsa, Allah’ın izniyle Rusya’ya da Ukrayna’ya da ihtiyacımız kalmaz. Şu da bilinmelidir ki, Türkiye kendi kendine yeten bir ülkedir. Üretim adına her şeyimiz var. Irak, İran, Suriye ve hatta Afrika ülkelerine bile un ihracatı yapan bir ülkeyiz. Normal şartlarda buğdayımız bize yetiyor. Çok buğday sattığımız için Ukrayna’dan, Rusya’dan buğday alıyoruz. Yoksa bu iki ülkeden bize hiç buğday gelmese bile buğdayımız bize yeter.”
Haftanın Öne Çıkanları

HAYDİ PETROL!

2022-02-25 15:13 - SPOR

BURAK GROSS 1 YAŞINDA

2022-02-25 17:23 - YEREL

Kıra Dağı'nda kaza: Araç uçuruma yuvarlandı!

2022-02-21 17:09 - YAŞAM

Minibüs şoförleri; “zam yaptık ama yine yetmiyor”

2022-02-22 12:59 - YAŞAM

BATMAN’DAN SİYONİSTLERİ HER ALANDA BOYKOT ETME ÇAĞRISI

2022-02-26 14:49 - GÜNDEM

YENİ DEVLET HASTANESİ İŞİ YİNE ÇIKMAZDA…

2022-02-21 16:27 - SAĞLIK

KURŞUN'DA HAYATINI KAYBETTİ

2022-02-26 21:04 - YAŞAM

EYNAL KAPLICALARI'NDA OTEL KİRALAMA İHALESİ

2022-02-23 14:01 - YAŞAM

CHP'YE KATILIMLAR DEVAM EDİYOR

2022-02-26 14:44 - SİYASET

Batmana bir fabrika daha…

2022-02-23 16:38 - EKONOMİ

İlgili Haberler

BATMAN'IN TARIM SESİ ANKARA'DA DUYULDU

12:00 - GÜNDEM

AYDIN GÜLMEZ'DEN SARIYER TARAFTARINA SERT TEPKİ;

14:53 - GÜNDEM

İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

14:24 - GÜNDEM

SİTE MEZARLIĞININ SU ŞEBEKESİ YENİLENDİ

14:08 - GÜNDEM

REAL KONAK PERSONELİ YANGINA KARŞI HAZIRLANDI

14:02 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL

BATMAN GAZETESİ’NDEN KÜLTÜREL GELİŞİME DESTEK ZİYARETİ

14:54 - YEREL