?>

SEKİZ BÜYÜK KÜTÜPHANE KURULUYOR

Batman'da bu yıl sekizincisi düzenlenen Kitap Fuarı, düzenlenen törenin ardından kitapseverlere kapılarını açtı.

GÜNDEM - 9 ay önce

On gün sürecek fuarda onlarca yayınevi ve stant yer alırken, çok sayıda yazar da okurlarıyla bir araya gelecek.
Açılış törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman'da kitap ve okuma sevgisinin her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, kent genelinde kitap okumayı teşvik eden büyük bir proje yürüttüklerini söyledi.

"BATMAN'DA KİTAP SEVGİSİ KÖK SALDI"

Vali Canalp, "Batman'ın köylerinde, mezralarında, şehirlerinde, mahallelerinde, ilçelerinde, beldelerinde, tüm okullarımızda birer kitaplık kurduk. Bu kitaplıklarımızdan bir kısmı Batman Belediyesi’nden, bir kısmı da Özel İdare kaynaklarından karşılandı. Şu anda Batman genelinde 1 milyon 200 bin kitap var. Bu, Batman’da kitap sevgisinin kök saldığının en büyük göstergesidir." dedi.

"YENİ KÜTÜPHANELER KURULUYOR"

Batman'da kitap sevgisini büyütecek yeni projeleri de hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Canalp, şöyle konuştu: "Her biri bir il kütüphanesi büyüklüğünde sekiz kütüphane kuruyoruz. Dördü merkezde, dördü de ilçelerimizde olacak. Öğrencilerimiz bu kütüphanelerde kitapla buluşacak, okuma sevgisini yaşayacak."
Vali Canalp, Batman'daki Şenay Aybuke Yalçın Kütüphanesi'nin, yılda yaklaşık bir buçuk milyon ziyaretçiyle Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kütüphanesi olduğunu da hatırlattı.

"BATMAN KENDİ REKORLARINI KIRMAYA DEVAM EDİYOR"

Batman'ın kültür ve fuar alanında da büyük başarılara imza attığını belirten Canalp, "Batman her bir festivalde, her bir fuarda kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Açık alanda yapılan kitap fuarları arasında, Batman Kitap Fuarı 'Türkiye’nin en büyük açık alan kitap fuarı' unvanını taşıyor. Geçen yıl rekor sayıda ziyaretçi ağırladık, bu yıl da aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ekrem Canalp ve beraberindeki protokol üyeleri, fuar alanındaki stantları gezerek yayınevi temsilcileri ve yazarlarla sohbet etti. Batman 8'ici Kitap Fuarı, 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KAHVERENGİ, EN NADİR MAVİ GÖZ GÖRÜLÜYOR

2025-10-20 10:54 - GÜNDEM

BATMAN’IN DİJİTAL BİLİM MERKEZİ TAMAMLANIYOR

2025-10-22 16:46 - RÖPORTAJ

İLK KADEMELİ YAYA GEÇİDİ HİZMETE GİRDİ

2025-10-20 13:45 - YEREL

BATMAN TARIMINDA YENİ UFUKLAR

2025-10-20 18:01 - RÖPORTAJ

GENÇLİK PROJELERİNDE BATMAN TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2025-10-21 15:27 - YEREL

PROJE SEFERBERLİĞİ İLÇELERE TAŞINIYOR

2025-10-22 16:00 - YEREL

ARAÇ SATIŞLARINDA NOTER HARCI DÖNEMİ BAŞLADI

2025-10-20 17:44 - EKONOMİ

TAZİYE EVLERİNİN KAPANIŞ SAATİ BELİRLENDİ

2025-10-24 12:03 - YEREL

BATMAN’A İLK ÇOCUK ROMATOLOJİSİ UZMANI

2025-10-24 11:07 - SAĞLIK

BATMAN’DA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

2025-10-22 15:00 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

BATMAN'DAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI

07:03 - GÜNDEM

HASAT SONRASI TEHLİKE BÜYÜYOR

16:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BEŞİRİ-KIRA DAĞI ARASINDA ANIZ YANGINI

18:52 - ASAYİŞ

SELFİE ÇEKERKEN KANALA DÜŞTÜ

15:33 - ASAYİŞ

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

YANGINDA MAHSUR KALDI

20:16 - ASAYİŞ

HASTANELERLE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ EL ELE

16:03 - SAĞLIK