?>

Sel’de 7 milyon TL zarar etti

Batman'da 19 Kasım Pazar günü yaşanan sel baskınında bir kırtasiye işletmesinin bodrum katının sular altında kalması sonucu yaklaşık 7 milyon lira değerinde kırtasiye ürünleri zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Bahçelievler Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan bir kırtasiye mağazasının deposu, sel sonucu büyük zarar gördü.
Kentteki altyapı yetersizliğinden dolayı iş yerinin deposuna su basması sonucu yaklaşık 7 milyon lira zarar ettiklerini belirten kırtasiye işletmecisi Osman Kaya, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.
Kanalizasyon giderlerinin yetersizliğine dikkat çeken Kaya, yağışlardan dolayı sel suyunun birikmesi sonucu kırtasiye ürünlerinin bulunduğu depolarına su bastığını ifade etti.
Osman Kaya
"BİZE ÇOK BÜYÜK ZARAR VERDİ"
Ciddi zarara uğradıklarını dile getiren Kaya, "19 Kasım Pazar günü saat 22.00 civarında başlayan ve daha sonra şiddetli bir yağışa dönüşen yağmur suları depomuzu bastı. İş yerimizin arkasındaki sokak ana caddeye göre derin olduğu için yağan yağmur suları kanala sığmadığından iş yerimizin arkasındaki sokakta birikiyor ve o biriken sular bodrumumuza giriyor. Bu da bize çok büyük zarar verdi. Bunda belediyenin hatası olduğunu biliyoruz. Çünkü zamanında buranın altyapısını düzgün yapmadıklarından çukur kalıyor ve mazgallar yetersizdir." dedi.
"DEPOMUZDAKİ ÜRÜNLER TAMAMIYLA KULLANILMAZ HALE GELDİ"
Su baskınından dolayı yaklaşık 7 milyon lira zararlarının olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:
"Su tahliye kanaları yetersiz olduğu için müsebbibi belediye olarak görüyoruz. Yaklaşık 7 milyon civarında bir zararımız var. Depomuzdaki ürünler tamamıyla kullanılmaz hale geldi. Depoda sağlam bir şey kalmadı. Hatta şöyle bir tehlike var; ıslanan kırtasiye ürünleri kokmaya başlayacak ve bu koku sonucunda bir hastalığın yayılma riski dahi var. İlgili kurumlardan birileri hasar tespiti yapmaya gelenler oldu ama bizlere sürecin uzun süreceğini söylediler. Bizlerde tespit sonucunu bekliyoruz. Zararımızı kısa sürede karşılarsalar çok iyi olur." 
Haftanın Öne Çıkanları

Adnan Ekmen, Gercüş’ten aday adayı oldu

2023-11-23 16:45 - SİYASET

Erdal Kaya, Gercüş’ten aday adayı oldu

2023-11-24 14:02 - SİYASET

Cigerlo TOKİ sakinlerinin sorunları dinlendi

2023-11-20 15:53 - SİYASET

Anlamlı Açılış

2023-11-19 17:28 - YAŞAM

Eğitimci Kırmızıtaş, Beşiri için aday adayı oldu

2023-11-23 16:26 - SİYASET

Batman'da okullar tatil mi?

2023-11-20 19:40 - GÜNDEM

Dünyaca ünlü ressamların kılığına girdiler

2023-11-24 15:54 - EĞİTİM

Beyaz önlüklerini giydiler

2023-11-23 17:20 - EĞİTİM

Gastronomi Festivali devam ediyor

2023-11-24 16:05 - KÜLTÜR

Hamsi, festivale damga vurdu!

2023-11-24 16:01 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

GÖNÜLLÜ PİRİNCİ FESTİVALE DAMGA VURDU

17:03 - GÜNDEM

30’DAN FAZLA YÖRESEL YEMEK GASTRONOMİ FUARINDA TANITILIYOR

16:03 - GÜNDEM

KADINLARA ÖZEL SOHBETİN KONUSU ‘ÇOCUK TERBİYESİ’

13:27 - GÜNDEM

BUGÜN FUARDA GÖNÜLLÜ PİRİNÇ PİLAVI İKRAM EDİLECEK

11:39 - GÜNDEM

LEZZET ŞÖLENİ BATMAN’DA KAPILARINI AÇTI

16:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KGK’NIN 5. KÜRESEL MEDYA BULUŞMASI ALANYA’DA BAŞLADI

17:10 - YEREL

MAHALLELİ YIKILMASINI İSTİYOR

17:07 - YEREL

GÖNÜLLÜ PİRİNCİ FESTİVALE DAMGA VURDU

17:03 - GÜNDEM

SANAYİ BÖLGESİNDE HAŞEREYLE MÜCADELE SÜRÜYOR

16:57 - YEREL

KÖY YOLLARINDA GÜVENLİK ARTIYOR

16:54 - YEREL