?>

SERA KENTLERLE 46 BİN KİŞİYE İSTİHDAM HEDEFİ

Çiftçilere %75 Hibeli Mercimek Tohumu Desteği

YEREL - 3 ay önce

Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Batman genelinde 210 çiftçiye toplam 152 ton mercimek tohumu, %75 hibeli olarak dağıtıldı.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kurum yöneticileri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Açılış ve bilgilendirme konuşmaları, Ziraat Odası Başkanı ve İl Tarım Müdürü’nün ardından Vali Canalp tarafından yapıldı.

“EN YÜKSEK GELİR SERACILIKTAN ELDE EDİLMEKTEDİR”

Vali Canalp, tarımın hem dünyada hem Türkiye’de katma değeri en yüksek sektörlerden biri olduğunu vurguladı. Dünyada nüfus artışı ve fiyat esnekliği nedeniyle tarımsal ürünlerin değer kazandığını belirten Canalp, üretimin artırılmasının hem çiftçilerin gelirini yükselteceğini hem de tüketicilerin makul fiyatlarla ürünlere ulaşmasını sağlayacağını söyledi.
 “Türkiye’de birim alandan en yüksek gelir seracılıktan elde edilmektedir” diyen Canalp, seracılık ve modern üretim tekniklerinin Batman’da yaygınlaştırılacağını belirtti. Sertifikalı tohumlar ve modern sulama yöntemleri ile verimliliğin artırılacağı, üretim kalitesinin yükseltileceği ifade edildi.

KATMA DEĞER BATMAN’DA KALACAK

Vali Canalp, Batman’da üretilen ürünlerin çoğunlukla başka illere gönderildiğine dikkat çekerek, Gıda İhtisas OSB ve Lojistik Kent projeleriyle katma değerin Batman’da kalmasının hedeflendiğini belirtti. Bu sayede hem üretici hem işçi hem de sanayici hak ettiği payı alacak.

YILLIK 23 MİLYAR TL GELİR

Toplam 23 bin dönüm alanda kurulacak 23 Sera Kent ile yıllık 23 milyar TL gelir ve 46 bin kişilik istihdam hedeflendiği belirtildi. Seracılıkta kadın istihdamının ön planda olacağı, Batman’ın beş organize sanayi bölgesiyle üretim ve istihdam kapasitesini artıracağı ifade edildi.
Vali Canalp, tohum dağıtımının Batman’daki tarımı ve üretimi teşvik edeceğini söyleyerek, bereketli bir üretim yılı temennisinde bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

ÖĞRENCİLER ROBOT KÖPEKLE TANIŞTI

2025-10-10 11:10 - TEKNOLOJİ

BARO, 70 MİLYON TL’LİK TEKLİFLE BİNASINI ALDI

2025-10-13 17:33 - YEREL

KOZLUK BELEDİYE BAŞKANININ KARDEŞİ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

2025-10-08 21:54 - ASAYİŞ

BATMANDA'Kİ ESNAFTAN YAŞANAN GERGİNLİĞE İLİŞKİN AÇIKLAMA

2025-10-09 18:05 - ASAYİŞ

ESKİLER SATILACAK YENİLER YAPILACAK

2025-10-09 16:00 - YEREL

GÜNGÖR: VİZYONLA, EMEKLE, GÖNÜLLE BATMAN’I BÜYÜTÜYORUZ

2025-10-12 17:37 - RÖPORTAJ

BUĞDAY PAZARI İHALESİ SONUÇLANDI

2025-10-13 15:15 - EKONOMİ

6 İŞYERİNE CEZA, 7’SİNE TUTANAK

2025-10-10 13:20 - YEREL

SİLAHLI KAVGADA 7 SİVİL VE 1 POLİS YARALANDI

2025-10-08 22:19 - ASAYİŞ

TREN PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2025-10-12 16:41 - YEREL

İlgili Haberler

GÜNLÜK PETROL ÜRETİMİ 35 BİN VARİLİ AŞTI

16:42 - YEREL

AHŞAP YAKMA KURSUYLA SINAV STRESİ ATILIYOR

16:03 - YEREL

BATMAN’A 28 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

17:10 - YEREL

TPAO BATMAN BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ, GAZETECİLERİ KAHVALTIDA AĞIRLADI

14:59 - YEREL

BESO BAŞKANI SALİH KAPLAN: KAZANAN BATMAN OLDU

16:10 - YEREL

Günün Manşetleri

FECİ KAZADA ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

23:22 - ASAYİŞ

FECİ KAZA: ÖLÜ VE YARALI VAR

21:57 - ASAYİŞ

TAVŞAN AVINDA ACI KAZA: 1 ÖLÜ

17:30 - ASAYİŞ

BALKONDAN DÜŞEN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

17:25 - ASAYİŞ

BATMAN’A 28 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

17:10 - YEREL