?>

SOKAK HAYVANLARININ TOPLATILMASI ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak köpeklerinin toplatılıp barınaklara alınması çağrısına rağmen halkın güvenliğini tehdit eden bu köpeklere karşı önlem alınmaması tepkilere neden oluyor.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Sokak köpeklerinin oluşturduğu tehdit artarak devam ediyor. Tüm ülkede olduğu gibi Batman'da da sokak köpeklerinin toplatılmaması halkın ciddi tepkisini çekiyor. Özellikle cadde, sokak ve parklarda sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere halkın güvenliğini tehdit ediyor. Halkı tedirgin eden sokak köpeklerinin yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu vurgulayan vatandaşlar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak köpek sorununa acil bir çözüm bulunmasını istedi.
"İNSANLARLA HAYVANLAR İÇ İÇE OLUR MU?"
Sokak köpekleri yüzünden ciddi tedirginlik yaşadıklarını belirten Selahattin Yel, "Sokak hayvanlarını alsınlar, onlara güzel bir yer yapsınlar. Onları insanların arasından çıkarsınlar. İnsanlar ayrı, hayvanlar ayrı yaşasın. İnsanlarla hayvanlar iç içe olur mu? Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş. Avrupa'nın taklitlerini bize uyguluyorlar. Biz hayvanlara karşı değiliz ama her şeyin usulüne uygun şekilde yapılmasını istiyoruz." dedi.
"SOKAK KÖPEKLERİNİN YERİ BARINAKLARDIR"
Sokak köpeklerinin bir an önce toplatılıp barınaklara alınması gerektiğini ifade eden Şükrü Baytar, "Hayvanları toplamaları iyi olur. İkide bir çocuklara saldırıyorlar. Sokak köpekleri başıboştur. Televizyonlarda da görülüyor, çocuklara, insanlara saldırıyorlar. Toplasalar daha iyidir. Sokak köpeklerinin yeri barınaklardır. Sokaklarda başıboş gezeceklerine barınaklarda olsalar daha iyidir." diye konuştu.
"KÖPEKLERİN AŞILANIP AŞILANMADIĞINI DA BİLMİYORUZ"
Şehrin köpeklerden geçilmediğini kaydeden Suat Onuş, "Şehrin içi köpeklerle doludur. Nereye gidiyorsun 10-15 köpeğin beraber gezdiğini görüyorsun. Akşamları bir yere gitmeye cesaret edemiyoruz. Gündüzleri de durum böyle. Bu köpeklerin aşılanıp aşılanmadığını da bilemiyoruz. Sokak köpeklerini toplasalardı iyi olurdu. Onlar için bir çözüm bulmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. Sokak köpeklerinin toplatılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda belediyelere çağrıda bulunmuş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatı verdiğini açıklamıştı.
Haftanın Öne Çıkanları

ATIK SU ARITMA TESİSİNE ONAY

2022-11-20 13:49 - TEKNOLOJİ

İNAL, DSİ ŞUBE MÜDÜRÜ OLDU

2022-11-16 15:31 - GÜNDEM

ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI SAYISI ARTIRILSIN

2022-11-20 12:18 - TEKNOLOJİ

TÜRKAK PERSONEL ALACAK

2022-11-19 13:28 - TEKNOLOJİ

DOLANDIRICILIK OPERASYONLARI

2022-11-15 11:18 - TEKNOLOJİ

LEZZETİN ADRESİ YÜCE DÖNER

2022-11-16 15:18 - YAŞAM

BAŞARININ SIRRI ‘AİLE BAĞLARI’

2022-11-17 14:50 - YEREL

YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ…

2022-11-14 14:45 - GÜNDEM

ŞAFAK MAHALLESİNDE SİLAHLI SALDIRI

2022-11-15 16:10 - GÜNDEM

ESENTEPE’NİN SON HALİ

2022-11-17 16:49 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN’DA DEV YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

16:56 - GÜNDEM

VALİLİK'TEN 'SİLAHLI SALDIRI' AÇIKLAMASI

23:46 - GÜNDEM

YENİ YOLDA ESKİ SORUNLAR

16:19 - GÜNDEM

YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN DAYANIŞMA ŞART

16:11 - GÜNDEM

TPAO 366 PERSONEL ALACAK

14:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA DEV YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

16:56 - GÜNDEM

KOMBİNELER SATIŞA ÇIKTI!

16:33 - SPOR

BATMAN TURİZMİNE YENİ AÇILIM

16:27 - KÜLTÜR

BELEDİYEDEN EĞİTİM DOSTU UYGULAMA

16:19 - YEREL

BATMAN’DA KRİTİK ÇENE AMELİYATI

16:13 - SAĞLIK