?>

SON YAĞIŞLAR ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİRDİ

Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, son bir haftada Batman ve ülke genelinde etkili olan yağışların, tarımsal kuraklık riskini şimdilik ortadan kaldırdığını belirtti.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Başkan Doğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Batman’da bir hafta içinde yağan yağmurlar, kuraklık endişesi yaşayan çiftçilerimizi rahatlattı. Özellikle kuru tarım yapılan bölgelerde yağışlar tarımsal üretim için büyük bir fırsat sunuyor. Önümüzdeki dönemde mevsim normallerinde yağışlar alınırsa kuraklık riski tamamen sona erecek.”
800 BİN DEKAR KURU TARIM ALANI YAĞIŞLAR BAĞLI
Batman’daki toplam 1-1,2 milyon dekarlık tarım arazisinin yaklaşık 800 bin dekarında kuru tarım yapıldığını belirten Doğan, yağışların özellikle bu alanlar için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bölgede ağırlıklı olarak buğday, mercimek ve arpa ekimi yapıldığını ifade eden Doğan, “Bu tür ekilişlerde yağışın zamanında ve yeterli olması kuru tarım işletmeleri açısından kritik önemdedir” dedi.
ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ
Batman ovasında yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde etkili olan yağışların çiftçiler için umut olduğunu belirten Doğan, “Uzun süredir ekim hazırlığı yapıp kuraklık nedeniyle ekime başlayamayan çiftçilerimiz, yağışların ardından yoğun bir şekilde çalışmalarına başladı. Yağışlar sayesinde toprağın tavına ulaşmasıyla birlikte endişeli bekleyiş sevince dönüştü” diye konuştu.
FAZLA GÜBRE KULLANIMINA DİKKAT!
Doğan, açıklamasında çiftçilere fazla kimyevi gübre kullanımından kaçınmaları yönünde uyarılarda da bulundu. Toprakların yoğun tarımsal faaliyetler nedeniyle yorulduğuna dikkat çeken Doğan, “Gelişigüzel ve fazla kimyevi gübre kullanımı, uzun vadede toprağın yapısını bozuyor, organik bileşenlerini tüketiyor ve yeraltı su kaynaklarını kirletiyor. Çiftçilerimizden, topraklarını gerektiği kadar gübrelemelerini ve zaman zaman dinlendirmelerini rica ediyoruz” dedi.
Yağışların çiftçiler için bereketli bir yılın habercisi olduğunu belirten Doğan, “Tüm çiftçilerimize bol yağışlı, bereketli ve kazancı bol bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN BELEDİYESİ DUYURDU

2024-11-24 15:12 - YAŞAM

BATMANLI FUTBOLCU, MİLLİ TAKIM'DA KAPTAN OLDU

2024-11-21 16:38 - SPOR

BATMAN’DA YENİ BİR BULUŞMA NOKTASI: COFFY

2024-11-21 14:55 - YAŞAM

GENÇ YAZAR YAŞAR FATİH ÇEKİN’DEN ORTADOĞU’NUN ANALİZİ

2024-11-21 14:55 - KÜLTÜR

BATMANLI ÖĞRENCİ ROZERİN SARI’DAN BÜYÜK BAŞARI

2024-11-25 15:56 - GÜNDEM

19 MAYIS HALILARI GÜLTEPE’YE HALI SAHA OLDU

2024-11-26 14:00 - SPOR

GÜVENİLİR ARAÇ ALIM SATIM HİZMETİ: DNS AUTO

2024-11-20 14:06 - YAŞAM

BAŞKAN ŞEHMUZ ÖNLÜ'DEN 24 KASIM MESAJI

2024-11-24 13:53 - GÜNDEM

PETROLSPOR, İNEGÖL DEPLASMANINDA

2024-11-22 15:45 - SPOR

İLK KEZ KULAK İMPLANTI YAPILDI

2024-11-24 15:48 - SAĞLIK

İlgili Haberler

SÜS HAVUZLARI İLKBAHARA HAZIR

11:20 - GÜNDEM

ORTA DOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI ETKİLİYOR

10:46 - GÜNDEM

8 MART’TA BATMAN’DA KADIN GÜCÜ BİRLEŞİYOR

16:22 - GÜNDEM

BATMANLILAR EN ÇOK İSTANBUL’U TERCİH ETTİ

14:46 - GÜNDEM

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN AÇIKLAMA

14:38 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ARACIN ÇARPTIĞI KIZ AĞIR YARALANDI

12:45 - YEREL

DERE YATAĞINDA ERKEK CESEDİ BULUNDU

12:41 - ASAYİŞ

HASTANE ÖNÜNDE POLİS MÜDAHALESİ

12:39 - ASAYİŞ

ROMA’DA SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

11:42 - DÜNYA

ÖĞRENCİLERE BERE VE ELDİVEN HEDİYE EDİLDİ

11:27 - YEREL