?>

SUYU AŞIP ENERJİYİ SAĞLADILAR

YAŞAM - 7 yıl önce

Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki coğrafi koşulların güçlüğüne aldırmadan müşterilerine kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek için çalışmaya devam ediyor. Zaman zaman sırtlarına aldıkları direkleri sarp dağlara çıkaran enerji şirketine bağlı ekipler, zaman zaman da dereleri, nehirleri aşarak arızaları gideriyor, karanlıkta kalan yerleşim birimlerine enerji gitmesini sağlıyorlar.  Batman’ın Siirt il sınırında bulunan Kelekçi Köyüne enerji sağlayan iletim hattı, olumsuz hava koşulları sebebiyle koptu. Enerji kesilince köylüler durumu elektrik dağıtım şirketine bildirdi. İhbarı alan Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü’ne bağlı arıza onarım ve bakım ekipleri zaman geçirmeden Kelekçi Köyüne gittiler. Ancak kopan iletkenlerin bulunduğu yer, Botan ve Garzan nehirlerinin Dicle ile birleştiği yerde olması ve su seviyesinin yüksek olması nedeniyle ekipler onarımı hemen gerçekleştiremedi. Köye manevra yapılarak farklı bir hattan enerji veren ekipler, asıl sorunu giderip kopan hattı yenilemek için zorlu ve zahmetli bir çalışma başlattı.

KOPAN HAT BAĞLANDI

Dicle’nin bir kıyısından diğer kıyısına kopan enerji nakil hattının yerine yenisini çekmek için olağanüstü çaba sarf eden ekipler, ilk denemelerinde olumsuz koşullar yüzünden bağlantıyı gerçekleştiremediler. Gerek Botan, gerekse Garzan çayından akan suların etkisi ile Dicle’nin debisinin ve buna bağlı olarak su seviyesinin olması gerekenden çok daha fazla olması yüzünden çalışmalar durduruldu. Aradan kısa bir süre geçip, su seviyesinin düşmeye başlaması ile birlikte ekipler çalışmalarına bıraktıkları yerden devam ettiler. Dicle Elektrik arıza onarım ve bakım ekipleri, yeniden başlattıkları çalışmada köylülerden de destek aldı. Köylülerin balık tutmak ve ulaşım amacıyla kullandıkları küçük tekne ile kabloları ve malzemelerini nehrin karşı kıyısına taşıyan Dicle Elektrik ekipleri, iki yaka arasına 340 metrelik yeni bir iletim hattı çekmeyi başardı. Yapılan meşakkatli çalışmanın ardından Kelekçi Köyüne yeniden düzenli elektrik enerjisi vermeye başladı.

DOĞA ŞARTLARI  ETKİLİYOR

Yapılan zorlu çalışmaları bizzat görüp takip eden Kelekçi Köyü sakinlerinin teşekkür ettiği Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, coğrafi durum ve olumsuz hava şartlarına rağmen en ücra köşedeki müşterilerine dahi kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji vermek için çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini söyledi.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle kopan iletim hattını yine olumsuz coğrafi koşullar nedeniyle gecikmeli de olsa yenilediklerini ve Kelekçi Köyüne yeniden enerji verdiklerini kaydeden İl Müdürü Açar, “Zorlu koşullara rağmen ekiplerimiz canla, başla mücadele ederek görevlerini yerine getirmiş ve bu köye yeniden enerji verilmesini sağlamışlardır. Ekiplerimize ve sorumluluk bölgemizin her tarafında olduğu gibi can-ı gönülden bize destek olup, yardım eden yöre halkına bir kez daha bu vesile ile teşekkür ediyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz’’ dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

YEREL ESNAFLARIN PANELİ İLGİ GÖRDÜ

2019-07-21 14:02 - EKONOMİ

Şehitler dualarla anıldı

2019-07-15 15:18 - GÜNDEM

GÜMÜŞ EMLAK YENİ YERİNDE

2019-07-21 13:58 - YEREL

Güven: Mücadelemiz sürecek

2019-07-19 15:46 - SAĞLIK

HDP HEYETİNDEN TBMM BAŞKANINA ZİYARET

2019-07-18 11:48 - SİYASET

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD

2019-07-16 13:34 - YEREL

PARKTA AİLECE SİNEMA KEYFİ

2019-07-17 14:06 - YAŞAM

Tenis turnuvası nefesleri kesti

2019-07-16 16:16 - SPOR

Yayla kültürü devam ediyor

2019-07-17 15:34 - TEKNOLOJİ

Kent girişinde kaza 7 yaralı

2019-07-17 15:37 - YEREL

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

71 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 807 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

16:32 - ASAYİŞ

HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ’NDEN 600 MİLYONLUK ZARAR İÇİN ÇAĞRI

14:34 - YEREL

YAŞAR’DAN ZONGULDAK’TAKİ SALDIRIYA TEPKİ

14:07 - YEREL

EKMEN’DEN DAYANIŞMA VE BARIŞ MESAJI

13:44 - SİYASET

DEMİR: ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

13:41 - YEREL