?>

TABLETLER ÖĞRENCİLERE TESLİM EDİLİYOR

Uzaktan eğitim sürecinde internet ve tablet ihtiyacı olan öğrenciler için ilimize gönderilen 2.600 adet tablet, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği dağıtım stratejisine göre öğrencilere teslim edilmek üzere okul müdürlerine teslim edildi.

EĞİTİM - 6 yıl önce

Teslim edilen tabletlerin içinde, öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB'a kadar kotalı internet paketi de yer alacak. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "EBA portalını kullanım ve canlı derslere katılım konusunda cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan çocuklarımız için yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları, sivil inisiyatifler ve kamu kurumlarınca sağlanan desteklere ilave olarak tedarik ettiğimiz ve dağıtımını sürdürdüğümüz tablet bilgisayarın tamamını, resmî veriler doğrultusunda oluşturulan bakanlığımızın belirlediği dağıtım stratejisi doğrultusunda öncelik sırasına göre öğrencilerimize teslim edeceğiz. Uzaktan eğitimin tüm güçlüklerine karşın bu dönemde her bir çocuğumuza ulaşmak için tüm öğretmenlerimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösterdiğimizin bilinmesini isterim. Bu kapsamda, öğrencilerimizin tablet bilgisayar talebi için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını; ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmî veriler üzerinden Bakanlıkça yapılan puanlama doğrultusunda hazırlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir” dedi.

‘BATMANİLMEM YOUTUBE’ KANALI OLUŞTURULDU

Ayrıca internet erişimi ve tableti olmayan öğrenciler için İlimizde 4ü mobil olmak üzere toplam 150 noktada EBA destek noktalarının aktif olarak öğrencilerin hizmetine sunulduğu belirtildi. Öğrencilerin EBA Destek noktalarından 13.00-16.00 saatleri dışında da yararlanabilmeleri için okullarından alacakları ‘EBA Destek Noktasından Yararlanma Kartı’ ile yaralanabilecekleri belirtildi. Ayrıca öğrencilerin; öğretmenler hazırlanan 1-12.sınıf seviyelerindeki kazanımları içeren videolara ‘Batmanilmem YouTube’ kanalı üzerinden ulaşabilecekleri bilgisi verildi.
Öte yandan Bakanlıkça hazırlanan 5,6,7,8. Sınıf Beceri Temelli Çalışma Kitapları ile 9,10,11,12.sınıf öğrencilerine yönelik Tekrar Testleri de internet erişimi olmayan ve tableti bulunmayan öğrencilerimize dağıtılacak. Vali Hulusi Şahin, tarafından da Belediye ve Özel İdarenin imkânlarıyla basımı yapılacak olan 5,6,7,8. Sınıf Çalışma Kitapları da kırsal kesimdeki tüm öğrencilerle merkezdeki gereksinim duyan öğrencilere dağıtımı yapılacak. 
Haftanın Öne Çıkanları

Doktor Şirin Aslankılıç Batman’a veda etti

2020-12-22 11:06 - SAĞLIK

SASON DEVLET HASTANESİ HİZMETTE

2020-12-20 15:28 - SAĞLIK

“BİRÇOK TAKIMIN SAHİP OLMADIĞI TESİSE SAHİBİZ”

2020-12-17 12:54 - SPOR

AK Partili Gür; ‘Sağlık alanında büyük yatırımlar yapıldı’’

2020-12-17 16:00 - YEREL

DUMANI ŞEHRİ KAPLADI

2020-12-20 17:16 - YEREL

İKİ TAKIMIMIZ DA LİGE HAZIR

2020-12-22 15:54 - SPOR

Hayvancılık konusu değerlendirildi

2020-12-17 16:04 - YEREL

Maça çıkamayan hükmen mağlup sayılacak

2020-12-22 15:53 - SPOR

Petrol sahasını gezdi

2020-12-17 16:02 - YEREL

Mağduriyetlere neden olan güvenlik soruşturmaları kaldırılmalı

2020-12-17 17:20 - GÜNDEM

İlgili Haberler

EĞİTİM VE BİLİM İÇİN ORTAK ADIM

13:33 - EĞİTİM

YKS'DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ

12:42 - EĞİTİM

30 MÜDÜR YARDIMCISI AÇIKTA KALDI

09:42 - EĞİTİM

MEZUNİYET COŞKUSU SAHNEYE TAŞINDI

09:40 - EĞİTİM

BAŞARILI ÖĞRENCİLER BİLİM MERKEZİNDE BULUŞTU

18:10 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BOĞULMA VAKALARINA KARŞI UYARI

15:57 - YEREL

YOLLAR YENİLENİYOR: İŞTE ÇALIŞMA YAPILAN BÖLGELER

15:55 - YEREL

MOTOSİKLET İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

13:31 - YEREL

BALIĞA GİTTİ,BİRDAHA DÖNMEDİ

13:26 - YEREL

VEDAT AYDIN İÇİN ADALET İSTENDİ

12:55 - YEREL