?>

TARIM ARAZİLERİ KORUNACAK

Batman'da imara kapalı olan tarım arazilerinden tarla alanlar dikkat!

GÜNDEM - 5 yıl önce

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, tarım sit alanları ve ovalarda her türlü yapılaşmanın kanunen yasak olduğunu belirterek “vatandaşlar tarım sit alanları ve ova olarak belirlenen yerlerden alacakları tarlalarda bina, bahçe veya herhangi bir yapı inşa edemezler. Devlet, kanunla tarım arazilerini korumuştur” dedi. Daha önce de gazetemizde yer alan tarım sit alanlarındaki aşırı fiyat artışları ve tarım arazilerinin peşkeş çekilmesi üzerine yayınlanan haberin akabinde görüşlerini aldığımız Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, “devletin belirlediği kanun ve nizamlar var. Tarım sit alanlarında yapılaşma tamamen yasak. İmara açılması söz konusu değildir. Ancak 20 dekarlık bir tarım arazisinde kurumun görüşü ve Bakanlığın onayı ile 75 metrekare bağ evi yapılabilir. Buda denetime tabiidir. Aksi taktirde ciddi cezalar vardır” dedi.

CEZAİ MÜEYYİDELER ARTTIRILDI

Öte yandan yeni kanunlarla tarım alanlarını peşkeş çekip satmak, yapılaşma, bölme ve parça parça satma gibi her türlü ticari faaliyetlerin yasak olduğunu hatırlatan Gün, devletin tarım arazilerini korumada kararlı olduğunu belirterek, ceza-i müeyyidelerin arttırıldığını ve var olanların da yıkılacağını söyledi.

HANGİ BÖLGELERİ KAPSIYOR

Tarım sit alanı; Batman Barajından başlayıp Alkami’ye kadar, Kanatlı (Tayyar) , Güvercin (Amso), Akça (Tılmız),Kösetarla (Krediyé), Aydınkonak (Korık), Binatlı(Bleyder), Recepler (Receba), Çevrimova (Barısıl), Yenipnar (Keverzo), Kırdağı, Beşiri İlçesi ve Kozluk ile Bekirhan Beldesine kadar olan sınırı kapsıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

BİR ALİM DAHA VEFAT ETTİ

2021-01-14 15:35 - YEREL

“NUMARATAJ SORUNU BÜYÜK SIKINTI”

2021-01-15 14:44 - YAŞAM

Hibe, sadaka ve hediyeden geri dönmek caiz midir?

2021-01-14 11:27 - YAŞAM

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

2021-01-13 16:51 - SİYASET

Öğrencilere tablet desteği sürüyor

2021-01-17 14:08 - EĞİTİM

BATMANLI GENÇLERİN DİZİSİ 1 MİLYON İZLENMEYİ GEÇTİ!

2021-01-14 15:33 - KÜLTÜR

Müzisyen enstrümanını satacak duruma gelmişse o müzisyen için SANAT BİTMİŞTİR

2021-01-18 14:28 - YAŞAM

ANTEP’TE SATILIK FISTIK TARLASI

2021-01-18 10:24 - YAŞAM

BATMAN'DA AŞILAMA BAŞLADI

2021-01-14 10:28 - SAĞLIK

BEŞİRİ BELEDİYESİNDEN ESNAFLARA 2.500 TL YARDIM

2021-01-18 21:58 - YAŞAM

İlgili Haberler

HASAT SONRASI TEHLİKE BÜYÜYOR

16:08 - GÜNDEM

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

11:10 - GÜNDEM

HEGEM’DEN ÇARPICI UYARI

14:49 - GÜNDEM

SIFIR DANE KAYBI, SIFIR ANIZ YANGINI!

14:47 - GÜNDEM

PERDE KAPANDI, TÜRK SİNEMASI KADİR İNANIR'A VEDA EDİYOR

00:57 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

YABAN HAYATI ARTIK HAVADAN İZLENECEK

18:04 - YEREL

DEVLET TİYATROLARI BATMAN’DA PERDE AÇIYOR

18:02 - YEREL

BAYDER’DEN VALİ CANALP’E ZİYARET

18:00 - YEREL

TPAO PETROLSPORLU ALİ BIÇAKCI MİLLİ TAKIMDA

17:29 - SPOR

BATMAN’A YENİ SİMGE GELİYOR: DEV KENT YAZISI YÜKSELİYOR

17:21 - YEREL