?>

"TARIMSAL ÜRETİM GİRDİLERİNDE FİYATLAR DÜŞÜRÜLMELİ"

Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Doğan ​"tarımsal üretim girdilerinde fiyatlar düşürülmeli" dedi.

YEREL - 8 yıl önce

 ​İlaç, gübre ve tohuma yapılacak tanzim satışı adımının olumlu olduğunu belirten Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, üreticilerin zor durumda olduğunu, mutlaka tarımsal üretim girdilerinde fiyatların düşürülmesi gerektiğini söyledi.Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ilaç, gübre ve tohuma yapılacak tanzim satışı açıklamasını değerlendirdi. İlaç, gübre ve tohuma yapılacak tanzim satışı adımının olumlu olduğunu belirten Doğan, artan maliyetler karşısında üreticilerin çok zor durumda olduğunu, mutlaka tarımsal üretim girdilerinde fiyatların düşürülmesi gerektiğini söyledi.
“TANZİM SATIŞ YERLERİ KISA SÜRELİ ÇÖZÜMDÜR”
Tanzim satışın kısa sürede çözüm getiremeyeceğini savunan Doğan, “Özellikle sebze fiyatları ve tanzim satışları son günlerde Türkiye gündemini işgal etmektedir. Tanzim satış noktalarının vatandaşa daha ucuza gıda tüketme konusundaki düşünce ve fikir hareketi önemli ve olumlu bir harekettir. Peki, bu Türkiye’nin tamamına çözüm için yeterli olur mu? Belki uzun süreli bir çalışmayla bunun sonucunu göreceğiz; ama kısa süreli böyle bir çözümün sonuç getireceğine inanmıyorum. Tanzim satış noktaları yeterli olabilmesi için çok uzun vadeli ve büyük çalışmalar yapılmalıdır” dedi.
“ÜRETİM YAPABİLMESİ İÇİN GİRDİLER DÜŞÜRÜLMELİ”
Konuşmasının sonunda Doğan, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl özellikle tarımda kullanılan gübre ve kimyevi ilaçların fiyatlarında yüzde 100 gibi bir artış söz konusu oldu. Kısmen gerileme oldu; ama yine de istenilen seviyeye inmedi. Özellikle çiftçimizin üretim yapabilmesi için girdiler düşürülmelidir. Hâlâ girdiler çok pahalıdır. Yetkili kurumlarca çiftçilerimize destek verilebilir. Üretimin devam etmesi için mutlaka girdi maliyetlerinin aşağıya inmesi lazım. Şu anda üreticimiz zor durumdadır. Gelişmiş ülkeler bu işte koşarak ilerlemeye çalışıyor, biz de onlara yetişebilmemiz için koşmamız lazım, yürümekle yetişemeyiz.”
Haftanın Öne Çıkanları

SİBADAŞ Müdürü Yardımcı “60 bin aboneye ulaşacağız”

2019-02-14 17:16 - -

64 yıllık otel!

2019-02-17 17:34 - YAŞAM

AK PARTİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

2019-02-13 17:09 - SİYASET

Hasankeyf’te işler durdu!

2019-02-14 17:14 - YEREL

İyi adaylar belli oldu

2019-02-19 13:47 - SİYASET

KIYANÇ "PROJELERİMİZLE GELİYORUZ"

2019-02-18 15:09 - SİYASET

Morkoç İlimizdeydi

2019-02-13 15:22 - EĞİTİM

SİYER COŞKUSU

2019-02-17 17:37 - EĞİTİM

Kozluk’ta ‘yasak’ kararı

2019-02-13 15:24 - YEREL

ORTADOĞU KOLEJİNDE ‘BURSLULUK’ ZAMANI

2019-02-18 15:23 - EĞİTİM

İlgili Haberler

VALİ YARDIMCISI VATANDAŞLARLA BİRLİKTE SIRA BEKLEDİ

16:00 - YEREL

ALKÜ, HEGEM VE KGK AYNI MASADA

15:55 - YEREL

LÖSEV’İN DENETİM RAPORU AÇIKLANDI: DİKKAT ÇEKEN SONUÇ

15:13 - YEREL

BİR MAKİNE ÇALIŞIYOR, HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

15:03 - YEREL

BATMAN’DA GİTAR SESLERİ YÜKSELİYOR

14:59 - YEREL

Günün Manşetleri

VALİ YARDIMCISI VATANDAŞLARLA BİRLİKTE SIRA BEKLEDİ

16:00 - YEREL

ALKÜ, HEGEM VE KGK AYNI MASADA

15:55 - YEREL

LÖSEV’İN DENETİM RAPORU AÇIKLANDI: DİKKAT ÇEKEN SONUÇ

15:13 - YEREL

2 MİLYONDAN FAZLA KİTAP İÇİN SEVKİYAT BAŞLIYOR

15:11 - EĞİTİM

ÇOCUKLARA İKİ ÖNEMLİ UYARI

15:05 - EĞİTİM