?>

“TEKNOKAFE HİZMETTE”

EĞİTİM - 4 yıl önce

Batman’da gençlerin yeni dijital dünyaya adaptasyonunu sağlamak ve gençlere yeni ufuklar açmak amacıyla, Batman Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında Teknokafe açıldı. Proje ile ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’i makamında ziyaret eden, proje koordinatörü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, 14 yaş ve üstü gençler için ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik ve eğitimlere katılmaya davet etti. 

“GENÇLER KENDİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI BULACAK” 

Projenin önemine ve gençlerin gelişimine dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, gelişen teknolojiyle beraber yeni iş alanları oluşturma fırsatı bulacaklarını ve küreselleşmiş dünyada basit iş fikirlerinin çok hızlı büyümeye olanak sağlayacağını söyledi. İl Müdürü Özperk; “Geliştirilen teknolojik ürünler ya da yazılımlar internet kullanılarak çok hızlı bir şekilde milyonlara ulaştırılabilmektedir. Bu şekilde ürünlerin ticari karşılığı diğer alanlara göre çok daha hızlı olabilmektedir. Bu yeni dijital dünyada gençlerin adaptasyonunu artırmak ve gençlere yeni ufuklar açmak amacıyla ilimizde Stratejik Araştırmalar Merkezi adlı dernek bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Teknokafe hizmete açılmıştır. 14 yaş üstü herkes ücretsiz bir şekilde faydalanabilir.” dedi. 

“GENÇLER HER ALANDA GELİŞECEK” 

Projeyle gençlerin kendilerini her alanda geliştireceklerini belirten proje koordinatörü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, 14 yaş ve üstü gençlerin eğitimlere mutlaka katılım sağlamalarını istedi. Ertuğrul; “Teknokafe girişim, hibe ve fon kaynakları, fikri ve sanayi haklar, yazılım, yapay zeka ve benzeri konularında eğitimlerin düzenlendiği, gençlerin bir araya gelip beraber robotik, yazılım ve teknoloji gibi alanlarda güncel gelişmelerin takip edilebildiği, çevre üniversitelerde eğitim veren akademisyenlerin veya teknoloji ve yazılım alanlarında faaliyet yürüten iş adamlarının katılacağı söyleşi programlarının düzenlendiği ve başta satranç olmak üzere zeka oyunlarına ilişkin ödüllü etkinliklerin düzenlendiği, bir eğitim ve buluşma noktası olacaktır.” diye konuştu. Yapılan ziyarette Batman Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği Başkanı Av. Sadullah Özer, Gençlik Spor Şube Müdürleri Burak Eren, Fahrettin Dursun ve Proje kontrolörü Veysi Turan’da hazır bulundu. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

Karataş’a ‘En başarılı gazeteci’ ödülü

2021-03-22 14:04 - MAGAZİN

TÜRKÜ GECESİ

2021-03-23 18:05 - MAGAZİN

BATMAN BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPMANI ALACAK

2021-03-25 13:54 - GÜNDEM

Halı saha işletmecileri SAAT SÜRESİ UZATILSIN

2021-03-19 13:03 - SPOR

Hem üretiyor hem eğitiyor

2021-03-24 13:31 - EĞİTİM

Doğu ve Güneydoğu illeri için meteorolojiden yağış uyarısı

2021-03-23 16:10 - YAŞAM

KURTALAN’A SPOR SAHASI YAPILACAK

2021-03-20 15:38 - SPOR

ERCİŞ’TE BETON PARKE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

2021-03-25 14:17 - YEREL

BATMAN'DA NEWROZ KUTLAMALARI YAPILACAK

2021-03-20 15:21 - YAŞAM

BATMANLI AİLE KAZA GEÇİRDİ 2 ÖLÜ

2021-03-23 17:43 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ AHLAT'TA BULUŞTU

12:20 - EĞİTİM

DEMİR: UNUTULMAZ ANILAR BİRİKTİRECEKSİNİZ

12:39 - EĞİTİM

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

11:06 - EĞİTİM

DERS KİTAPLARI OKULLARA ULAŞTIRILIYOR

12:39 - EĞİTİM

PERSONELLERE PSİKOLOJİ EĞİTİMİ

12:12 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR’A 15 MİLYON GELİR

17:05 - SPOR

BAŞKAN GÜNEŞ, MEZOPOTAMYA ÜPAK TOPLANTISINA KATILDI

16:58 - YEREL

MALAZGİRT RUHU YENİDEN CANLANDI

16:48 - GÜNDEM

SİTEDE YILAN PANİĞİ

16:38 - YEREL

MALAZGİRT ZAFERİ’NDEKİ RUH, BUGÜN DE IŞIK TUTUYOR

16:10 - SİYASET