?>

TOPTANCILAR YER TALEP ETTİ

YAŞAM - 5 yıl önce

Batman Valisi Hulusi, kentte gıda üzerine toptancılık yapan esnafın bir araya gelerek kurmuş oldukları ‘Batman Gıda Toptancıları Derneği’nin açılış törenine katıldı.  Derneğin açılışına ayrıca AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, oda başkanları ve çok sayıda davetli katılırken, toptancı esnafı için ‘site’ talep edildi.   Derneğin açılışını davetlilerle birlikte gerçekleştiren Vali Şahin, Dernek Başkanı Süleyman Emek ve yönetimine; Batman Gıda Toptancıları Derneğinin ilimize hayırlı olması temennisinde bulunarak, kendilerine başarılar diledi.  Açılışın ardından Dernek Başkanı Emek, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Vali Şahin’e, plaket takdim ederek teşekkür etti.

DEVASA BİR SEKTÖR

Ayrıca Batman Gıda Toptancıları Derneği tarafından yapılan açıklamada, kentte çok amaçlı modern bir gıda toptancıları sitesine ihtiyaç olduğu belirtildi.
Şehir trafiğinin toptancılara yetmediği ifade edilen açıklamada, “Şu anda aktif olan üyelerimizin faaliyetleri toplamda 61 bin metrelik alanda yetersiz bir şekilde devam etmektedir. Aktif olan üyelerimiz bünyelerinde bin 100 personel, 900 araç, 237 distribütörlük ile faaliyet yürütmektedir. Bunun yanı sıra şirketlerimize şehir dışından ürün tedarik eden firmalar tarafından, her gün yaklaşık 80 tır Batman şehir merkezine giriş yapmakta, zaten yoğun olan şehir trafiğini ciddi manada olumsuz etkilemektedir. Geçmiş yıllarda şirketlere ürün taşıyan araçların karıştığı ölümlü trafik kazaları yaşanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
“BATMANIN TEDARİK VE LOJİSTİK MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ”
Bölgedeki illerle kıyaslandığında Batman’ın sektörel açıdan çok geride kaldığı belirtilen açıklamada, “600 bin nüfusa ulaşmış Batman’ımız jeopolitik konum itibariyle sınır komşusu olan illere gidilirken uğrak bölgede oluşu, her anlamda tedarik ve lojistik merkezi olmasını gerektirmektedir. Büyüyen ve gelişen şehrimizin gıda sektöründe tedarik ve lojistik merkezi olabilmesi adına, şirketlerimiz elini taşın altına koymaya, faaliyet alanlarını genişletmek suretiyle üretim ve istihdam dengesini göz önüne alarak konsorsiyum modeli yatırımlar yapmaya, sadece komşu illeri değil, coğrafi yapısıyla gıda alanında da ihracat yapabilecek reflekse sahip olduklarını deklare etmektedirler” denildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

İL JANDARMA KOMUTANI DEĞİŞTİ

2021-08-24 10:30 - GÜNDEM

BATMAN'DA CİNAYET

2021-08-20 22:04 - GÜNDEM

LİDERLERİ BATMAN’DA OLAN ÇETEYE OPERASYON

2021-08-18 16:30 - GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanı Özer'den çevrim içi sınav açıklaması

2021-08-21 16:22 - EĞİTİM

Kaymakam ve Vali Yardımcıları değişti

2021-08-20 10:06 - GÜNDEM

MUHTARLAR TALEPLERİ ANLATTI

2021-08-25 12:43 - YEREL

BATMANLI GAZETECİ KORONA'DAN VEFAT ETTİ

2021-08-23 01:18 - GÜNDEM

Z KÜTÜPHANE YAPILACAK

2021-08-23 13:23 - EĞİTİM

YANGIN EĞİTİMLERİ ARTTI

2021-08-18 16:20 - YEREL

MÜJDECİ: SİZE NE GEREK KALDI?

2021-08-23 13:33 - SİYASET

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL

ADEM’LERDE ÇOCUKLAR İÇİN YAZ TATİLİ DOLU DOLU GEÇİYOR

16:07 - YEREL

DEMİR: BATMAN’IN ÖNÜNDE YENİ BİR EKONOMİK DÖNEM VAR

15:49 - YEREL

ÇETİN: BATSO’YU AİDAT TOPLAMA MERKEZİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

15:20 - YEREL