?>

TÜM ENGELLİLER İÇİN

BU MERKEZ BÜTÜN ENGELLİ GRUPLARINA AYNI ANDA HİZMET VERECEK

YAŞAM - 4 yıl önce

BATMAN ENGELSİZ YAŞAM EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ LANSMANI YAPILDI
Batman Belediyesi, Batman Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi projesinin lansmanını gerçekleştirdi.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp’in Vali Konağı’nda engelli dernek başkanları ve üyelerini ağırladığı lansman toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Av. Muaz Ergezen ve engelliler ile aileleri katıldı.
Lansman toplantısında proje hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yörük’e projeyle yakından ilgilendiği için teşekkür eden Vali Canalp, “Bu projenin birinci özelliği bütün engel gruplarına aynı anda hitap edecek bir merkez olması. İkinci bir özelliği ise merkezi devletimizin taşra teşkilatı imkânını beraber bir arada uygulama ve işletme modeli uygulanacak olması. Yani, binanın yapımı ve projelendirilmesiyle ilgili kısımlarıyla Batman Belediyesi ilgilenirken, uygulamasıyla ilgili kısımlarıyla da Milli Eğitim Bakanlığı ilgilenecek. Projenin üçüncü özelliği ise yaşam merkezi ile rehabilitasyon merkezinin beraber aynı anda hizmet verecek olması. İnsanların aynı zamanda eğitim alırken bunu hoşça vakit geçirerek yapıyor olması bu eğitimi de çok daha değerli hale getirebiliyor.
Uzun yıllar boyunca burada on binlerce engellimiz hizmet almış olacak. Çok yakın bir zaman içerisinde buranın ihalesini yapacağız ve tek katlı bir yapı olduğu için çok hızlı bir şekilde inşaatını bitireceğiz. İnşallah bugün burada tanıtımını yapmış olduğumuz merkezin kurdelesini de yakın bir zamanda birlikte kesmiş olacağız” ifadelerinde bulundu. 

Eğitim Odaları ve Daha Fazlası Bu Merkezde

Batman Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; uzay terapi, duyu bütünleme, fizyoterapi, ergoterapi, dil terapi, hidroterapi odaları, sanat, müzik, mum-sabun, cam-mozaik, ahşap ile drama atölyeleri, spor ve oyun salonu, 3 adet yüzme havuzu ve 80 kişilik çok amaçlı salon bulunacak.

7 Farklı Eğitim Programı

7 bin 33 metrekare alan üzerine kurulacak ve 4 bin 192 metrekaresi kapalı alandan oluşacak Batman Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; Bedensel Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Görme Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı, Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı olmak üzere 7 farklı eğitim programı uygulanacak.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MÜJDECİ VE DİNÇ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2022-07-13 13:22 - YAŞAM

GERCÜŞ'E SEMT PAZARI YAPILACAK

2022-07-14 13:13 - YEREL

KALKAN VE ARSLAN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2022-07-19 11:28 - YAŞAM

YENİ BİR SENDİKA KURULDU, MERKEZİ İSE BATMAN'DA

2022-07-19 11:33 - SAĞLIK

KAZANIN ADRESİ, KÖSETARLA

2022-07-15 16:26 - YEREL

30 PERSONEL İÇİN MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ

2022-07-13 13:26 - SİYASET

KIRA DAĞINDA KORKUTUCU HAYVAN!

2022-07-13 16:07 - YAŞAM

Tarihi eşyaların adresi

2022-07-18 15:37 - YEREL

KİRALIK İŞYERLERİ

2022-07-20 10:38 - KÜLTÜR

Hüda Par’dan 15 Temmuz açıklaması

2022-07-15 15:23 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI: 588 KONUT SATIŞTA

10:32 - YAŞAM

İLUH DERESİNDE HAYAT MÜDAHALESİ!

18:46 - YAŞAM

SINAVA 5 KALA AK GENÇLİK SAHADAYDI

17:04 - YAŞAM

LGS GÜNÜNDE OKUL ÖNLERİNDEYDİLER

16:54 - YAŞAM

SES DEĞİL YÜREK KONUŞTU

16:06 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMANLI KAYMAKAM ENES ÖZKAN’A YENİ GÖREV

22:35 - GÜNDEM

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN AYRILDI

21:11 - YEREL

PİRİNÇ EKİM SEZONU AÇILDI

17:48 - YEREL

BAHÇELİEVLER'DE ARAÇLAR ÇARPIŞTI

17:44 - YEREL

EKİNLER KURUMAYA BAŞLADI, ANIZ YANGINI TEHLİKESİ ARTIYOR

16:29 - YEREL