?>

Ücretsiz dikiş makinesi

YAŞAM - 3 yıl önce

 
Batman Belediyesi'ne bağlı Bil-Mek kurslarında başlayan ‘Evde Tekstil’ projesi çerçevesinde kadınlara evde çalışabilmeleri için ücretsiz dikiş makineleri verildi.
Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (Bil-Mek) tarafından sosyal destek alan aileleri ekonomiye kazandırmak amacıyla geliştirdiği proje çerçevesinde dezavantajlı kadınlara dikiş ücretsiz şekilde dikiş makineleri verildi. ‘Evde Tekstil’ projesi ile kadınların tekstil fabrikalarına gitmelerine gerek kalmadan kendi evlerinde çalışma hayatına katılabilecek.
“TOPLUMUN YÜZDE 50’Sİ KADIN”
Dikiş makinelerinin kadınlara teslimi için yapılan programa katılan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, "Toplumumuzun yüzde ellisi kadın. Ama çalışan nüfusumuzun yüzde ellisi kadın değil. Bu oran bir ülke ne kadar gelişmiş ise bu yüzde elliye yakın oran o kadar artıyor. Yani gelişen ülkelerdeki çalışan kadın oranı bu yüzde ellilik orana ne kadar yaklaşırsa siz o kadar gelişmiş bir ülke oluyorsunuz. Ancak çok farklı bir sebeplerle bizim gibi ülkelerde kadınların iş sektörü içerisinde, çalışma hayatı içerisinde yoğun şekilde yer alamadığını görebiliyoruz. Buradaki en belirgin sebeplerden bir tanesi, kadınlarımızın aile ile ilgili, ev ile ilgili temel sorumlulukları yükleniyor olmalarıdır. Pek çok kadınımız var ki çalışmak istiyor, ancak ailesi ile ilgili sorumlulukları ve yükümlülükleri nedeniyle çalışma hayatından uzak kalma mecburiyetinde kalıyor.
“EVDE İŞ İMKANI”
Bu projenin güzel tarafı, kendisi çalışmak isteyen, aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen her kadınımızın inşallah bu projeyle kendi evlerinde çalışmalarına imkan sağlayabileceğiz. Ailelerinden ayrılmalarına gerek kalmadan, fabrikalara, iş yerlerine gitmelerine gerek kalmadan kendi evlerinde, kendi belirledikleri zaman dilimi içerisinde, kendi plan ve programlarına uygun olarak, ev ile ve evlatlarıyla ilgili sorumluluklarından da vazgeçmeksizin çalışma kabiliyetlerini ortaya dökme imkanına kavuşacaklar” dedi.
“POZİTİF AYRIMCILIK TANIYORUZ”
Batman’da tekstil sektöründe çalışan sayısı 12 senede 42 bin kişiye çıktığını belirten Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Halil Yaşar, “Biz ilk Batman’a geldiğimizde tekstil sektöründe yaklaşık bin kişi çalışıyordu. Aradan 12-13 sene gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen şu an Batman’da tekstil sektöründe yaklaşık 42 bin kişi çalışıyor. Buda Batman’ın tekstil sektöründe gelişmesinde çok büyük bir örnek arz ediyor. Biz kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanıyoruz. Şu an bizim işletmelerimizde çalışanlarımızın yüzde yetmişi kadın. Pozitif ayrımcılık tanıyacağız ve bundan sonrada tanımaya devam edeceğiz. Bu projede bizim için çok önemli. Çünkü sonuçta kadınlar evde dikiş yaparken çocuklarda bunu görecek.
“ONLARA YARDIMCI OLACAĞIZ”
Yani bizim sektörümüzde küçüklükten öğrenmiş bir sınıf olacak. Bizim için bu çok önemli. İnşallah bu projeye bizde TEKSİAD olarak destek vereceğiz. Müdüre hanımla görüşmüştük, uygun fason yani hazırlama, etiket, cep takma, cep hazırlama gibi uygulamalarımızda olacak. Biz buradan kendilerine bu sözü de veriyoruz. Onlara yardımcı olacağız. Aile ekonomisine katkıda bulunacaklar. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. Dikiş makineleri teslim edilen kadınlara daha sonra sertifikaları verildi. İlk etapta Petrolkent Mahallesi'nde yaşayan dezavantajlı kadınlardan başlayan projenin yakın zamanda bütün mahallelerde yapılması planlanıyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklarda derin yaralar bırakıyor!

2023-07-28 15:13 - TEKNOLOJİ

Tunceli'de Batman Köyü!

2023-08-01 16:41 - YAŞAM

İLK UYGULAMA KARŞIYAKA'DA

2023-07-30 17:49 - RÖPORTAJ

Ömer Mete, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı oldu

2023-08-02 16:46 - YAŞAM

Batman Final Kurs Merkezi’nden büyük başarı!

2023-07-30 16:22 - EĞİTİM

Kozluk’ta otomobil dereye yuvarlandı: 2 ağır yaralı

2023-07-31 13:42 - YEREL

Batmanlı genç, hayatını kaybetti

2023-08-01 12:05 - SİYASET

Elektronik sigara masum değil

2023-08-02 16:16 - SAĞLIK

Kaçak gaz baskınları!

2023-07-27 16:27 - GÜNDEM

Hafife alınan tehlike: Yaz depresyonu

2023-08-01 13:00 - SAĞLIK

İlgili Haberler

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR’DAN BATMAN’A ÇAĞRI: BU TAKIMA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

16:54 - SPOR

3 OPERASYON: 5 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

16:13 - ASAYİŞ

YENİ NASIROĞLU İŞ MERKEZİ KURUMSAL FİRMALARA KİRALANACAK

16:06 - YEREL

TERZİYE GİDİYORUM DEDİ, BİRDAHA DÖNMEDİ

15:57 - YEREL

ÇOCUKLAR SOLUĞU BURADA ALDI

13:46 - YEREL