?>

UMUT KERVANINDAN ÇAĞRI

YAŞAM - 3 yıl önce

“YARDIMA ÇOK İHTİYAÇLARI VAR”
Deprem bölgesindeki il ve ilçelerde yaşayan çok sayıda insanın yardıma muhtaç durumda olduğunu belirten hayır kurumları Ramazandaki fitre, sadaka ve zekatların afetzedelere bağışlanması çağırısında bulundular. Yardım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ve Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar ikramında bulunacaklarını belirten Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlam, zekât ve fitrelerin deprem bölgesindeki illere bağışlanması çağrısında bulundu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ile Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Deprem bölgelerinde halkın umudu haline İslami yardım kuruluşları, Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli’nin yardım çalışmaları sürüyor. Kardeş yardım kuruşları Malatya’da bir yandan binlerce depremzedeye günde 3 öğün sıcak aş ikramı yaparken, bir yandan da hasarsız evlerde ve çadırkentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerin kuru gıda, giyim, soba ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Ramazan ayında da çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Umut Kervanı Malatya  Derneği Başkanı Ali Sağlam, hayırseverlerin ve vatandaşların kendileri aracılığıyla zekât ve fitrelerini deprem bölgelerine bağışlamaları çağrısında bulundu.
“DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN CİDDİ ANLAMDA KURU GIDA VE GİYİM VE AYAKKABI İHTİYAÇLARI VAR”
Daha önce ihtiyaçları tespit ettikleri depremzedelere gıda ve giyim yardımında bulunduklarını kaydeden Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, “Depremin ilk günlerinden beri Malatya’daki 5 aşevimizde günde 3 öğün sıcak yemek dağıtımız devam ediyor. Depremzede kardeşlerimizin ciddi anlamda kuru gıda ve giyim ihtiyaçları var. Birkaç gündür yağmur yağdığı için özellikle çadırlarda kalan çocuklu ailelerin ayakkabı ve mont ihtiyaçlarını tespit ettik. Depremin ilk gününden beri ihtiyaçlarının olduğunu belirten kardeşlerimizin kaldıkları evleri ve çadırları tek tek gezerek ihtiyaçları yerinde tespit edip, battaniye, kuru gıda, soba, odun, kömür gibi temel ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Malum kış mevsimi devam ediyor ve sağlam olan bazı evlerde 3-4 aile kalıyor.” diye dikkat çekti.
“RAMAZAN AYI BOYUNCA ÇALIŞMALARIMIZIN DEVAM EDECEĞİ İÇİN HAYIRSEVERLERİN ZEKÂT VE FİTRELERİNİ BİZLERE YÖNLENDİRMELERİ KONUSUNDA DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”
Sağlık, “Ramazan ayı boyunca şehrimizin 5 noktasında aş evlerimizde depremzede kardeşlerimize sahur ile iftar yemeği ikramımız olacak. Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli olarak. İnşallah hayırseverlerimizin desteğiyle bu hizmetlerimiz devam edecek. Bu konuda hayırseverlerimiz bize destek oluyorlar ancak Ramazan ayı boyunca çalışmalarımızın devam edeceği ve yardımların sekteye uğramaması için özellikle zekât ve fitrelerini bizlere yönlendirmeleri konusunda desteklerini bekliyoruz. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun.” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'IN VE TÜRKİYE’NİN DEPREM DURUMU

2023-03-14 16:22 - GÜNDEM

BATMANLI İŞADAMI HATAY’DA ADAY ADAYI OLDU

2023-03-17 16:33 - SİYASET

GÜVENLİ SOKAKLAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

2023-03-16 12:21 - YAŞAM

AK PARTİ'DE AKADEMİK ADAY

2023-03-16 17:44 - SİYASET

HENTBOL ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

2023-03-16 12:02 - SPOR

ECZACI ODASI BAŞKANI BAYHAN, ADAY ADAYI OLDU

2023-03-17 10:47 - GÜNDEM

AK PARTİDEN 2 KİŞİ DAHA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2023-03-14 17:11 - SİYASET

KADINLAR YİNE KAZANDI

2023-03-19 17:25 - SPOR

ADAY ADAYLARI BAŞVURMAYA DEVAM EDİYOR

2023-03-19 17:34 - SİYASET

ŞAHİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2023-03-17 12:23 - YAŞAM

İlgili Haberler

RAHVA'DA KAR HEYECANI

15:38 - YAŞAM

CANSUYU 400 AİLENİN KAPISINI ÇALDI

13:39 - YAŞAM

AKİF MANAF’A BİR BARIŞ ÖDÜLÜ DAHA

13:09 - YAŞAM

130 BİN LİRALIK KOLYE SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

09:29 - YAŞAM

100 YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

11:52 - YAŞAM

Günün Manşetleri

SOBADAN SIZAN GAZ HASTANELİK ETTİ

14:07 - YEREL

12 AYRI DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN ARANIYORDU

14:01 - ASAYİŞ

ARANAN 35 KİŞİ YAKALANDI

14:00 - ASAYİŞ

MUHTAR VE DERNEK EL ELE VERİNCE...

13:57 - YEREL

BATMAN BARAJI’NDA KONTROLLÜ TAHLİYE BAŞLIYOR

13:43 - YEREL