?>

UZUN YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT!

Uzun yol öncesi araç bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin!

YEREL - 3 yıl önce

Kurban Bayramı tatiline az bir zaman kalırken, milyonlarca insanın ise yola çıkması bekleniyor. Uzmanlar, hem trafik hem de yolcu güvenliği için uzun yol öncesi otomobillerin bakımlarının yaptırılmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor. Havaların ısınması ve okulların tatile girmesiyle birlikte vatandaşlar tatil için hazırlıklarını yapmaya başladı. Kimi vatandaşlar da uzun yol öncesi araç bakımlarını yapmak için oto tamircilerin yolunu tuttu. Batman’daki oto tamir ustaları, araçlarıyla tatile gidecek vatandaşların araç bakımlarını kesinlikle ihmal etmemeleri konusunda uyardı. Oto tamir ustası İsmail Erez, özellikle uzun yol öncesi vatandaşların araçlarının bakımlarını yapmasının çok önemli olduğunu söyledi.

“ARACIN GENEL KONTROLLERİ YAPILMALI”

Vatandaşların tatile çıkmaya başladığını belirten Erez, “Okulların tatil olması ve havaların ısınmasıyla uzun yol ve tatil zamanı başladı. Sürücüler mutlaka tatil öncesi araçlarını periyodik bir bakımdan geçirmeleri gerekir, bu kendileri için iyi olur. Uzun yol öncesi aracın lastikleri, suyunu, alt bakımı, yağı ve genel kontrolleri yapılması lazım.” dedi.
“BAKIM YAPMAYANLAR BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORLAR”
Araç bakımının hayati önem arz ettiğini vurgulayan Erez, konuşmasına şöyle devam etti:“Tatile giden bir aile araçlarıyla ortalama 2 bin 500 kilometre yol gidecektir. Bu nedenle bakım yapılmalı ki yolda bir sıkıntı yaşamasınlar. Araç bakımı yapamayanların birçoğu yolda kalıp büyük sıkıntı yaşıyorlar. Böyle olunca yol öncesi 600 veya 700 lira olan araç bakımı yapamayanlar yaklaşık 15 bin lira gibi bir masrafla kaşı karşıya kalabiliyorlar. Bu nedenle mutlaka araçlarını bir bakımdan geçirmeleri gerekir.”
Haftanın Öne Çıkanları

ARAM, AVRUPA’DA EN İYİ OLDU

2022-06-27 15:38 - TEKNOLOJİ

İŞTE HELAL KAZANÇ!

2022-06-28 11:41 - TEKNOLOJİ

SULAMA ALANI GENİŞLİYOR

2022-06-25 16:00 - TEKNOLOJİ

GES'LERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTIYOR

2022-06-25 15:35 - TEKNOLOJİ

ÖDEN'E ÜST DÜZEYDE YENİ GÖREV

2022-06-24 20:50 - SAĞLIK

ELEKTRİKLİ ARABA İCAT EDİLDİ AMA!

2022-06-24 16:12 - TEKNOLOJİ

SATILIK MADEN OCAĞI

2022-06-25 15:29 - TEKNOLOJİ

İHALE MEVZUATLARI ANLATILDI

2022-06-24 12:17 - TEKNOLOJİ

İŞ-KUR, YATIRIMCILARI ÖDÜLLENDİRDİ

2022-06-25 15:36 - EKONOMİ

AYDIN, TÜFAD’A ADAY

2022-06-22 17:01 - SPOR

İlgili Haberler

VATANDAŞIN SESİ DUYULDU, SOKAK TEK YÖN OLDU

16:24 - YEREL

ÇİFTÇİ: MAİL ORDER YÖNTEMİYLE TUZAĞA DÜŞMEYİN

14:09 - YEREL

KÖTÜ KOKU ENDİŞELERİNE KARŞI BELEDİYEDEN BİLGİLENDİRME

14:05 - YEREL

46 AİLEDEN KAMUOYUNA ÇAĞRI

14:30 - YEREL

2,9 TON AMBALAJ ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

13:40 - YEREL

Günün Manşetleri

VATANDAŞIN SESİ DUYULDU, SOKAK TEK YÖN OLDU

16:24 - YEREL

GÜNEŞTEKİN, PALAZZO GRADENİGO’YU RESTORE EDİYOR

16:21 - KÜLTÜR

KAÇAK YAPIYI İNKÂR ETMİYORUZ AMA ORTAK ÇÖZÜM ŞART

16:17 - GÜNDEM

KARANLIĞI BİRLİKTE YENEBİLİRİZ

16:14 - GÜNDEM

BOZKURT: HEDEFİM İYİ BİR ÜNİVERSİTE

16:08 - EĞİTİM