?>

Vali Canalp’ten ‘Gaziler Günü’ mesajı

Batman Valisi Ekrem Canalp 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

YAŞAM - 2 yıl önce

Vali Canalp mesajında “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.
Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Şehitler vatan uğruna nurlanan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlardır. Ebediyete kadar anılacak bir şey varsa, milli değerlerimizi yaşatan şehitlerimiz ve gazilerimizdir.
Şu husus iyi bilinmelidir ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başta Çanakkale olmak üzere Sakarya'da, Dumlupınar'da ve 15 Temmuz’da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür.
Bu nedenle millet olarak aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkmak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yapmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Kardiyoloji Uzmanı göreve başladı

2023-09-15 16:14 - SAĞLIK

Batman, Kütüphane Kenti Olacak

2023-09-17 17:45 - RÖPORTAJ

İcathane’de başvurular başladı

2023-09-13 14:55 - TEKNOLOJİ

Ölü sayısı 6 bini buldu

2023-09-13 10:59 - DÜNYA

Emekliler, Batıgöz’den indirimli yararlanacak

2023-09-14 15:54 - SAĞLIK

4 ilden 10 ilçeye hizmet veriyor

2023-09-12 15:09 - SAĞLIK

Alıçlı Köyü’ne mesire alanı

2023-09-13 16:52 - YAŞAM

Hüseyin Yaşar, yeniden İl Başkanı

2023-09-16 16:04 - SİYASET

Bisikletler Nerede?

2023-09-15 17:31 - GÜNDEM

BATSO’da komisyon oluşturuldu

2023-09-13 14:50 - YEREL

İlgili Haberler

SAĞANAK YAĞIŞ VE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

10:18 - YAŞAM

GAZZE İÇİN ANKARA’DA OLALIM

15:33 - YAŞAM

BİLİNÇLİ GENÇLERLE GÜÇLÜ TOPLUM

12:08 - YAŞAM

BATMAN SOKAKLARINDA ŞİDDETE KARŞI MESAJ

13:42 - YAŞAM

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI YATIRILIYOR

12:20 - YAŞAM

Günün Manşetleri

YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

17:10 - GÜNDEM

DOĞU’NUN KALBİNDE YENİ GENÇLİK MERKEZİ

16:29 - YEREL

ÇİFTÇİLERE 116,3 MİLYON LİRALIK DESTEK

16:00 - GÜNDEM

HASANKEYF’E 350 YENİ KONUT MÜJDESİ

15:49 - YEREL

25 YILLIK AĞAÇLAR SUSUZLUKTAN KURUYOR!

15:40 - YEREL