?>

Valilikten önemli karar!

Okul çevrelerinde şüpheli kişiler uzaklaştırılacak…

YEREL - 7 yıl önce

Eğitim-öğretim güvenliğinin temini için eğitim ve öğretim kurumlarının çevresinde genel güvenlik ve asayişin sağlanmasına dair karar alındı. Valiliğin aldığı karar gereği, İlimiz sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okullarla ilgisi olmayan işsiz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucuyla mücadele edilmesi, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerii kandırmalarının engellenmesi amaçlanıyor. Kararın, eğitim ve öğretimin faal olarak devam ettiği süre boyunca, tüm eğitim ve öğretim yapan kurumların yakın ve uzak çevresinden bu kurumlarla ilişkisi bulunmayan kişi veya toplulukların men edilmesini kapsıyor.

UYMAYANA PARA CEZASI

OKULLARIN çevresinde, kurumla ilişiği veya hiçbir bağı olmayan, bekleyen, gezinen ve bunu alışkanlık edinen kişilerin, okullarda eğitim gören yakınları olsa bil bulundurulmayacağı kararı alındı.
Öğrencilerin şiddet içeren olaylardan madde bağımlısı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve zihinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ideolojik faaliyetlerden korunması için okul ile ilişiği olmayan kişilerin veya durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve çevresini mekân tutmaları önlenmeye çalışılıyor. Buna uymayan kişilere ceza verileceği belirtildi.

ÖĞRENCİLERE DE UYARI VAR!

Valiliğin kararına göre; öğrenciler kendi eğitim gördükleri okulların çevresinde bulunacak, diğer okulların yakın ve uzak çevresinde sportif, kültürel vb. faaliyetler dışında tek veya toplu olarak bulunmayacak. Ayrıca okul içinde kantin, büfe, yemekhane vb. yerlerde kayıtlı olarak çalışan/çalıştırılan kişiler dışında kimse herhangi bir sebeple iş yardımı, ziyaret okulda bulunmayacaklar, uyarıları dikkate almayanlara ceza verilecek. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'LI GENÇ İNTİHAR ETTİ

2019-11-26 19:16 - GÜNDEM

BATMAN’DA ÖLDÜRÜLEN 3 KADIN İÇİN 3 FİDAN DİKİLDİ

2019-11-23 15:51 - YAŞAM

Kadına şiddet reklamlı otobüslere ceza

2019-11-22 13:43 - YEREL

Akyol Yemek Organizasyon yeni yerinde

2019-11-22 13:48 - YEREL

Yeni Hasankeyf’te ilk Pazar

2019-11-22 16:25 - YEREL

SON GÜN 30 KASIM

2019-11-26 15:47 - YEREL

MUHTARLAR TEPKİLİ “BATMAN NEDEN BU KADAR SAHİPSİZ?”

2019-11-25 17:01 - GÜNDEM

Yılmaz, muhtarları bilgilendirdi

2019-11-24 19:13 - YAŞAM

Hasankeyf’e ‘Kapama Antepfıstığı’ kuruluyor

2019-11-22 13:49 - YEREL

DİNÇ VE APARİ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2019-11-24 14:57 - YAŞAM

İlgili Haberler

YAZ TATİLİ SADECE DİNLENME DEĞİL, GELİŞİM FIRSATI

11:32 - YEREL

YAZ TATİLİ SADECE DİNLENME DEĞİL, GELİŞİM FIRSATI

11:32 - YEREL

HAFTALARDIR SÜREN SU KAÇAĞI GİDERİLDİ

11:21 - YEREL

107 ÇİFTÇİYE %75 HİBELİ TAVUK DESTEĞİ

17:16 - YEREL

ÇOCUKLAR BOWLING ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

16:39 - YEREL

Günün Manşetleri

YAZ TATİLİ SADECE DİNLENME DEĞİL, GELİŞİM FIRSATI

11:32 - YEREL

HAFTALARDIR SÜREN SU KAÇAĞI GİDERİLDİ

11:21 - YEREL

SIRA DIŞI UYUŞTURUCU SEVKİYATINA DARBE

11:12 - ASAYİŞ

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

11:10 - GÜNDEM

107 ÇİFTÇİYE %75 HİBELİ TAVUK DESTEĞİ

17:16 - YEREL