?>

Veliler de servisler şikayetçi

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerinde yaşanan sorunlar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

EĞİTİM - 6 yıl önce

Batman'da korsan servislerin dışında trafiğe çıkan 350'nin üstünde okul servisi var. Bazı veliler, şikâyetçi olurken, servis yetkilileri ise yaşanan zamlardan dolayı mevcut fiyatların kendilerini kurtarmadığından yakındılar.

VELİLER YÜKSEK ÜCRET TALEBİNDEN ŞİKAYETÇİ

Servislerin uzak olduğu ya da güzergâhlarına ters olduğu gerekçesiyle çocuklarını almak istemediklerini, alanların da normal tarifenin üstünde ücret talep ettiğini ifade eden veliler, bunun sıkıntısını yaşıyor. Velilerin ayrıca servislerde yüksek sesle müzik dinletilmesinden şikâyetçi olmasına rağmen şoförlerin bunu pek de dikkate almadığı görülüyor.  Yaşanan sorunlara ilişkin konuşan Batman Öğrenci Personel Turizm Taşıma İşletmeleri Derneği Başkanı İbrahim Susuz, servis yetkilileri, şoförler, veliler ve öğrenciler, okul servislerinde var olan sorunların ortadan kalkması ya da asgariye inmesi için denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini ifade ettiler.

"140-150 lira bizim için çok düşük bir fiyattır"

Belediyenin ilan ettiği resmi tarife hakkında bilgi veren Batman İli Öğrenci Personel Turizm Taşıma İşletmeleri Derneği Başkanı İbrahim Susuz, "Öğrenci servislerin taşıma ücretleri 2019-2020 eğitim öğretim döneminde yakın mesafe 140 lira, uzak mesafe 150 lira olarak meclis kararından geçerek onaylanmıştır. Servis firmalarının almış olduğu tarifeleri müracaatta 180 lira istenmişti. Ancak 2 yıldır belediye meclis kararından yüzde 10'un altında, yüzde 7 gibi bir zam almaktayız. Ancak piyasaya bakıldığı zaman bugün bir asgari ücrete gelen zam enflasyon durumu ya da SGK primine gelen yüzde 26'lık zam göz önünde bulundurulmadan, bundan 2 yıl evvel bir aracın fiyatı 120 bin lira iken bugün iki katına katlanmış ve 260-270 bin lirayı bulmuştur. Bu yüzden 140-150 lira bizim için çok düşük bir fiyattır. Fiyattan daha önemlisi, çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gidip gelmesidir. Bunun için de ekonomik durumumuzun iyileştirilmesi lazım." dedi.

"Servislerin resmi tarifelere uyması için uyarılarda bulunduk"

"Servisler resmi tarifeye uyuyor mu?" sorusuna Susuz, "Servislerin resmi tarifelere uyması için uyarılarda bulunduk. Aksini yapanlar hakkında şikâyetler belediyenin Ulaşım Müdürlüğüne iletiliyor. Her meslek grubunda olduğu gibi mutlaka istisnalar, çürük elmalar olacaktır ama elimizden geldikçe onları da düzeltmeye çalışıyoruz. Velilerden gelen şikâyetler doğrultusunda ikaz edip imkânlar dâhilinde gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Servis araç sayımız şu anda 353 tane. Geçen sene bunlardan 47 tanesi çalışmıyordu. Bu sene çalışmayan araç sayımız 55'lerde ihtiyaç olması halinde özel izin belgesi sahiplerine bilgi veriyoruz. Araçların eksik olduğunu ve yeterli olmadığını bildirdiğimiz zaman kısa sürede arabalarını temin edip fatalite koymaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Dağ köyündeki öğrenciler eğlendirildi

2019-09-27 15:15 - YEREL

Genç işadamı kazada can verdi

2019-09-23 16:40 - GÜNDEM

İLAN

2019-09-27 11:25 - RESMİ İLAN

YİNE TREN KAZASI

2019-09-22 12:13 - GÜNDEM

BOSNA’NIN EŞSİZ LEZZETİ BATMANDA

2019-09-24 11:42 - YAŞAM

Tekstilin Batmana katkısı; 150 Milyon TL

2019-09-24 15:31 - EKONOMİ

REKOR BAŞVURU!

2019-09-27 13:16 - GÜNDEM

YAKLAŞIK 10 BİN HÜKÜMLÜYE TEMYİZ YOLU AÇILIYOR

2019-09-25 11:10 - GÜNDEM

VİRANE YAŞAM!

2019-09-25 16:16 - YAŞAM

Batmanda su kesintisi

2019-09-23 13:48 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TERCİH, BİR HASAT DÖNEMİDİR

16:39 - EĞİTİM

DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

14:08 - EĞİTİM

BİLİMİ TOPLUMLA BULUŞTURMAK ÖNCELİĞİMİZ

13:55 - EĞİTİM

PROF. DR. YUSUF BARAN’A BİR ÖDÜL DAHA

19:02 - EĞİTİM

REKTÖR DEMİR'DEN SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET

12:42 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

ÜNİVERSİTE DİJİTALLEŞMEDE ÖNCÜ ADIMLAR ATIYOR

17:58 - RÖPORTAJ

İŞTE İLÇE İLÇE RAKAMLAR

17:24 - YEREL

FATMA TEYZE KOZLUK'TA BULUNDU

17:24 - GÜNDEM

OSB’DE ATIK SU ARITMA TESİSİ AÇILDI

17:17 - YEREL

KAVURUCU SICAKTA TÜTÜN MESAİSİ

17:09 - YAŞAM