?>

YAĞMUR RAĞMEN 1 MAYIS ETKİNLİĞİ COŞKULU GEÇTİ

GÜNDEM - 3 yıl önce

Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde 1 Mayıs Batman’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Zilan Hastanesi önünde toplayan kitle, burada halaya durup sloganlar attı. Yağmura rağmen emekçiler, yürüyüşle mitingin kutlandığı alana geçti. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Azadi Hareketi, HDP, CHP İl Örgütleri ile platformun temsilcileri katıldı. Mitingin düzenlendiği 8 Mart Kadın Parkı’na doğru yürüyüşe geçen kitle  “Yoksulluk üreten savaş düzenini değiştireceğiz”, “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî yek gulan”,  “Emeğimize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkıyoruz. Sorunlarımıza çözüm istiyoruz!”, “Newroz ateşi ile 1 Mayıs’ı selamlıyoruz”, “Güvencesiz çalışmaya, angaryaya, mobinge, mülakata hayır”, “İhraçlar onurumuzdur”, “Baharı da barışı da kadınlar getirecek”, “Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz”, “Barışı, umudu ve mücadeleyi büyütüyoruz. Birlikte değiştireceğiz” pankartlarını taşıdı.
KARTAL “YENİ BAŞLANGICA İHTİYAÇ VAR”
 Yürüyüşte sık sık “Bijî yek gulan”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana karkeran” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. Yürüyüş kortejinin miting alanına varması ile “direne direne kazanacağız” sloganı yankılandı. Platform adına konuşan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, tüm insanlığın "yeni bir başlangıca" olan ihtiyacının yakıcı hale geldiği bir süreçten geçtiğini belirterek, “Yaşadığımız mahalleden şehrimize, çalıştığımız işyerinden ülkemize tüm dünya bir salgınla sarsıldı. Her baktığı yerde sadece doların yeşilini ve petrolün siyahını gören, gölgesini satamayacağı ağacı kesen, Kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor” diye konuştu.

HDP’Lİ BAŞARAN “HALK YOKSULLAŞIYOR”

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da, emekçinin alın terinin yok sayıldığı bir süreçten geçtiklerini belirterek, emekçinin alın terinin iktidar tarafından savaşa harcandığını söyledi. Başaran, “Bugün binler yağan yağmura rağmen alana aktı. Burada taleplerini haykırıyoruz. İktidarın yürüttüğü politikalardan kaynaklı bu halk giderek daha yoksul bir hal alıyor. Bu yoksulluk altında eziliyor. Kendi iktidarlarını ayakta tutmak için savaş başlattı. Tüm kesimlere başlattığı savaşta iktidar kaybetmeye mahkum olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Koma Sorjiyan’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla miting sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

DAĞLARDA ‘IŞKIN’ ZAMANI

2022-04-27 16:10 - YAŞAM

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE YENİ MÜDÜR

2022-04-28 15:10 - YAŞAM

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ PERSONEL ALACAK

2022-04-26 13:58 - DÜNYA

BEDRİ AYSELİ KONSER VERECEK

2022-04-25 15:49 - KÜLTÜR

BATMAN'DA BIÇAKLI VE SOPALI KAVGA

2022-04-30 13:25 - GÜNDEM

ŞAHİN “KANALA SU VERİLMELİDİR”

2022-04-26 14:19 - YEREL

BATMANLI SÜRÜCÜ TATVAN’DA KAZA YAPTI

2022-04-28 12:23 - YAŞAM

İsmini Hasankeyf’ten alan Batman firması: Keyftur!

2022-04-28 17:25 - YAŞAM

E-DEVLET ÜZERİNDEN "TARİFE KARŞILAŞTIRMA" DÖNEMİ BAŞLIYOR

2022-04-29 13:49 - BİLİM-TEKNOLOJİ

Öncü Ol İnsani Yardım Derneği bayram öncesi engellileri sevindirdi

2022-04-25 15:45 - YAŞAM

İlgili Haberler

KOMŞUM PROJESİ YENİ DÖNEME BAŞLIYOR

13:10 - GÜNDEM

12 BİN YILLIK TARİH TEK ÇATI ALTINDA

12:43 - GÜNDEM

2 BİN 500 ÖĞRENCİYE ÇANTA VE KIRTASİYE YARDIMI

12:05 - GÜNDEM

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR

11:46 - GÜNDEM

DURMUŞ: TRAFİK KURALLARINA UYMAK DİNİ BİR VECİBEDİR

11:00 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ŞAHİN ETE TRİBÜNLERE GERİ DÖNDÜ

15:39 - SPOR

TIMOK'LULAR DERNEĞİ, BİR KALP, BİN UMUT'TAYDI

14:12 - YEREL

KOMŞUM PROJESİ YENİ DÖNEME BAŞLIYOR

13:10 - GÜNDEM

10 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ TARANDI, 950’Sİ SEÇİLDİ

13:01 - YEREL

12 BİN YILLIK TARİH TEK ÇATI ALTINDA

12:43 - GÜNDEM