?>

YARDIMLAR BAYRAMA KADAR SÜRECEK

Batmandan da önemli yardımların ulaştığı deprem bölgesinde yardım etkinliklerinin bayrama kadar sürmesi bekleniyor.

YAŞAM - 3 yıl önce

Deprem bölgelerinde aralıksız olarak sürdürdükleri yardım çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, tüm ekipleriyle birlikte sahada çalışmaya devam ettiklerini, gıda ve diğer yardım malzemelerine ihtiyacın devam ettiğini belirterek bayrama kadar bölgede çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Adıyaman koordinasyon merkezinde devam eden çalışmaları yerinde takip eden, çalışmalara bizzat destek sunan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, devam eden yardım çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Depremzedelere yönelik sabah namazıyla başlayıp gece yarısına kadar sıcak yemek ikramı yaptıklarını ve günün 24 saati aralıksız olarak çorba ikramlarını sürdüğünü kaydeden Ökmen, bayrama kadar sürdürecekleri çalışmalar kapsamında kuru gıda ve diğer yardım malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
“KURU GIDA SIKINTISI VAR”
Ökmen, "Bugün depremin 17'nci günü. Adıyaman'daki koordinasyon merkezindeyiz. Burada günlük sıcak yemek ikramımız devam ediyor. Sabah namazına müteakiben başlayıp gece yarısına kadar devam ediyor. Çorbamız ise neredeyse 24 saat var. Bunun haricinde gelen acil yardımlar var. Özellikle çocuk maması, çocuk bezi, battaniye, giysi gibi ürünler de geldikçe halkımıza ulaştırıyoruz. Bize ulaşamayanlara bizzat adreslerine giderek yardım ulaştırıyoruz.
Bazen köylerden talepler geliyor. Mobil ekiplerimizle o köylere ulaşıyoruz. Bunun haricinde daha önce oluşturduğumuz motorize ekiplerimiz ulaşılamayan bölgelere yardım ulaştırıyor. Bu hizmetimiz de devam ediyor. Deprem bölgelerinin tamamında çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor.
Hala kuru gıda sıkıntısı var. Çünkü günlük binlerce kişiye yemek pişirdiğimiz için sürekli ihtiyaç oluyor. Deprem bölgesinin tamamında da yemek pişirip dağıttığımız için her bölgede ihtiyaç devam ediyor. Allah nasip ederse bayrama kadar buradayız. Bayramdan sonra da duruma göre değerlendirme yapacağız inşallah." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

RPA İÇİN ROBOT KİRALANACAK

2023-02-16 11:29 - TEKNOLOJİ

SOSYAL MEDYA GÖZALTILARI

2023-02-18 14:31 - TEKNOLOJİ

MTA, ‘DİRİ FAY HATLARI’NI YAYINLADI

2023-02-21 12:15 - GÜNDEM

YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ

2023-02-16 16:17 - GÜNDEM

USALAN, BİR EV BAĞIŞLADI

2023-02-16 16:12 - GÜNDEM

YARDIMLARIMIZ DURMAYACAK!

2023-02-19 16:52 - GÜNDEM

BATMAN'DA DEPREM PANİĞİ

2023-02-20 20:15 - GÜNDEM

YURTTA MİNİK MİSAFİRLER UNUTULMADI

2023-02-21 15:43 - EĞİTİM

TEKSİAD’TAN 300 BİN NAKDİ DESTEK

2023-02-16 16:14 - GÜNDEM

BATMANLILAR GÜN BOYU ÇALIŞIYOR

2023-02-16 12:59 - YAŞAM

İlgili Haberler

GLÜTENSİZ DESTEK BÖLGEYE YAYILDI

12:58 - YAŞAM

GERCÜŞLÜ USTADAN ÇİFTE BAŞARI

12:40 - YAŞAM

NESİLLER DEĞİŞİYOR, ALIŞKANLIKLAR DÖNÜŞÜYOR

13:43 - YAŞAM

BATMAN’DAN TIRLARLA YARDIM GÖNDERİLECEK

14:00 - YAŞAM

UMUT KERVANI 2025’TE 15 MİLYON TL’Yİ AŞAN YARDIM YAPTI

17:25 - YAŞAM

Günün Manşetleri

SU FATURALARI VATANDAŞI BEZDİRDİ

17:50 - GÜNDEM

SADETTİN ONUR: YERALTI SULARI TÜKENİYOR, TEHLİKE BÜYÜYOR

17:45 - GÜNDEM

BATMAN BARO’SUNDAN KUTLAMA ZİYARETİ

17:44 - YEREL

BANKA HESABINI VEREN YANDI

17:40 - GÜNDEM

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

17:39 - YEREL