?>

Yayalar da sürücüler de şaşkın!

YAŞAM - 7 yıl önce

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesinin ardından ülke genelinde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla kampanya başlatılarak, yeni düzenlemeler yapılmıştı. Düzenlemeye göre; araç sürücüleri, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını onlara vermek zorunda.

IŞIKSIZ KAVŞAKLARDA ÖNCELİK YAYALARDA

Ancak bu düzenleme bazı yanlış anlaşılmaları da beraberinde getirdi. Işıklı kavşaklardan geçen yayalar, kırmızı ışığı dinlemeyip kendini yola atıyor, hal böyle olunca trafikte yeni sorunlar baş göstermeye başladı. Trafik ışığı olan yerlerde, yayalar da araçlar da ışıklara uymak zorundalar. Işıksız kavşaklarda öncelik yayalarda… Ancak yayaların çoğu bunu bilmiyor.

EMNİYET:  YANLIŞ ANLAMA VAR

Konu hakkında görüş belirten emniyet yetkilileri, yayaların da yaya geçidi kuralına uyması gerektiğini ifade ediyor. Yetkililer “Maalesef yaya kazalarında ölüm ve yaralanma olayları fazla. Hem sürücüler hem de yayalar kurallara uymalıdır. Şöyle bir yanlış anlama var. Eğer bir yerde trafiği düzenleyen polis varsa artık orada ışığın veya levhanın hükmü yok, polisin kuralına uyacağız. Polis yok, ışık varsa ışığa riayet edeceğiz. Kırmızı yandıysa duracağız, yeşil yandıysa geçeceğiz. Eğer bunlar da yoksa işaret levhası varsa işarete uyacağız. Yaya geçidi olan bir yerde, kavşakta, aynı zamanda ışık varsa, yaya da ışığa uyacak. Kavşakta yaya geçidi var ama kırmızı yanmış yayaya, 'Ben yayayım, benim hakkım, paldır küldür geçeceğim.' diyemez. Öyle bir yanlış anlama var. Işık varsa yaya bekleyecek. Işık olmayan yerde yaya geçidinden geçecek yaya. Araç bekleyip ona yol vermesi gerekecek” şeklinde bilgi verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

‘Kara Altın’ın öyküsü sanata dönüştü

2019-03-11 15:38 - KÜLTÜR

BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR

2019-03-07 13:00 - TEKNOLOJİ

BEKİRAN GENÇLİĞİ, DEDELERİNİ ANIYOR

2019-03-06 16:12 - GÜNDEM

Batmanın ilk tüneli

2019-03-10 17:03 - YEREL

AK Parti adayı Akın “Projelerimizle geliyoruz…”

2019-03-08 12:25 - SİYASET

Batmana 1.000 korucu alınacak

2019-03-12 17:16 - YEREL

BALPINAR’DA TİS SEVİNCİ

2019-03-12 11:00 - EKONOMİ

İKİKÖPRÜ’YE CAMİ VE TAZİYE EVİ

2019-03-10 13:04 - YAŞAM

Heykel törenle yeni yerinde

2019-03-11 16:18 - YEREL

Petrol Yomra’yı ağırlayacak

2019-03-08 16:31 - SPOR

İlgili Haberler

TEMİZ ÇEVRE İÇİN KOŞACAKLAR

23:08 - YAŞAM

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

11:29 - YAŞAM

ÜÇ MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

15:53 - YAŞAM

BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK

10:03 - YAŞAM

KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK DUYARLILIK

12:42 - YAŞAM

Günün Manşetleri

SERBEST PİYASADA DÖVİZ KURLARI NE KADAR?

09:22 - EKONOMİ

ALTIN HAFTANIN SON İŞLEM GÜNÜNDE NE KADAR?

09:20 - EKONOMİ

METEOROLOJİDEN SAĞINAK UYARISI

09:16 - YEREL

BATMAN’DAN ÇEVRE İSYANI

17:11 - YEREL

YDUS SONUÇLARI AÇIKLANDI

16:35 - EĞİTİM