?>

YENİ ORGANİZE BÖLGELERİ ŞART

GÜNDEM - 4 yıl önce

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batmanın üretim ve yatırım merkezi olacak potansiyele sahip olduğunu belirterek, işsizliği en aza indirmek için Batmana yeni Organize Sanayi Bölgelerinin şart olduğunu belirtti. Canalp, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarının temsilcileriyle bir araya geldi. Canalp, belediye çalışmaları ve devam eden kamu yatırımları hakkında da detaylı bilgiler verdi.  Canalp, şehrin kalkınması ve gelecekte sanayi bölgesi olması için yeni OSB alanları üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.
“BİZE GELEMEYENLERE BİZ GİDERİZ”
Ayrıca köy ziyaretleri ile ilgili yer alan eleştirilere cevap veren Vali Canalp, köyden valiliğe gelemeyen ancak sorunları, ihtiyaçları olanların olduğunu hatırlatarak, “devlet olarak vatandaşın ayağına gitmemiz gerekiyor. Gelemeyene gitmeye mecburuz. Giderken sorunları, talepleri yerinde görüp inceliyoruz ona göre çözüm için talimat ve program hazırlıyoruz” dedi.
HIRSIZLIK CEZASI ARTACAK
Öte yandan basında sık yer alan hırsızlık vakalarına da ayrı bir pasaj açan Vali Canalp, son yargı paketi içinde hırsızlık cezalarının artırılmasıyla ilgili bir maddenin bulunduğunu, bu maddenin işlerini çok kolaylaştıracağını belirterek, cezaların artırılmasıyla hırsızlık vakalarının büyük oranda azalacağını söyledi. Geçtiğimiz gün uyuşturucudan gözaltına alınan 101 şüpheliden 62'sinin tutuklandığı operasyona değinen Vali Canalp, uyuşturucuyla mücadelede önemli olanın arzı kesebilmek olduğunu belirtti.
"TOPYEKÛN MÜCADELE GEREKİYOR"
Canalp, "Bu işin insanlara tedarik edilebilmesinin önünü kesebilmek önemlidir. Bu daha çok kolluğun görevi. Ama bu arz yönüyle mücadelenin dışında topyekûn mücadele de gerekiyor. Bu işi talep, arzu edenleri engelleyecek yol ve yöntemler üzerinde de çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda kamuoyunda yoğun bir bilgilendirme de şarttır. Sadece bu değil, bire bir markaj da gerekiyor" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

2023-01-09 13:22 - TEKNOLOJİ

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK

2023-01-09 13:25 - TEKNOLOJİ

BATMANLI GÜNEY, ANKARA'DA CAFE RESTORANT AÇTI

2023-01-05 16:03 - YAŞAM

VIP C9 VE C1 KURS’TAN BİR İLK

2023-01-05 15:21 - EĞİTİM

"YENİ EVİM KAMPANYASI" İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN 15 SORU

2023-01-05 15:36 - EKONOMİ

GENÇ ÖĞRETMEN YAŞAMINI YİTİRDİ

2023-01-09 17:39 - YAŞAM

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

2023-01-07 14:04 - GÜNDEM

DUMANDAN ZEHİRLENDİ, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

2023-01-04 15:01 - SAĞLIK

KEFEN BİLE PAHALANDI!

2023-01-10 17:03 - YAŞAM

NAMAZSIZ ÖLMEK Mİ, HASTALIKLI ÖLMEK Mİ?

2023-01-07 14:01 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İçişleri Bakanlığı Vatandaş Memnuniyeti Araştırmasını Açıkladı: Batman Bölgenin İki Yıldızından Biri

21:30 - GÜNDEM

Demir: Ulaşılabilir bir oda olmaya devam edeceğiz

11:37 - GÜNDEM

Şansi, Din Görevlileriyle Buluştu

16:52 - GÜNDEM

Arif Güneş, yeniden başkan seçildi

17:49 - GÜNDEM

Adil Duman: Alışılmışa, ezbere karşı durmanın zamanı

14:21 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanlığı Vatandaş Memnuniyeti Araştırmasını Açıkladı: Batman Bölgenin İki Yıldızından Biri

21:30 - GÜNDEM

Kozluk’ta su sorunu çözüldü

20:25 - YEREL

Vergi ve SGK sorularına uzmanından yanıt

20:16 - EKONOMİ

Çocuklar Gazze İçin Resim Çizdi

17:08 - YEREL

Bağlar’da İlk Çivi Çakıldı

16:59 - YEREL