?>

“YETKİLİLER ARTIK YANLIŞ ADIMLARDAN VAZGEÇMELİ”

GÜNDEM - 3 yıl önce

Yetkililerin sorumsuzluğundan kaynaklı Batman Çayı’na ham petrol karıştığını belirten Ekolojist Rıdvan Ayhan, “Suyun geçtiği yere borunun bırakılması doğaya, insan yaşamına karşı yapılmış bir kötülük. Yetkililer attıkları yanlış adımlardan vazgeçmeli” dedi.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ), Batman Çayı içinden geçen boru hattında 13 Mart’ta petrol sızıntısı meydana geldi. Sızıntı su kuyularına yakın bir noktada meydana geldi. Girêsîra Beldesi ile Mirzabey köyü arasında bulunan Kum mevkiinde meydana gelen sızıntıyı sabah saatlerinde fark eden köylüler durumu yetkililere bildirdi.
Olay yerine BOTAŞ ekipleri, Batman Valiliği ve Batman Belediyesi yetkilileri geldi. Yetkililerin buraya ulaşmasının ardından vana kapatılırken, belediye yetkilileri buraya yakın köylerde musluktan su içilmemesi uyarısında bulundu. Suyun yönünün değiştirilerek çay içinden geçen borunun tadilatının yapılacağı belirtildi ancak şimdiye kadar onarım işlemine başlanmadığı öğrenildi.
Kentin yaşam alanı olan ve su ihtiyacını karşılayan Batman Çayı’nın içinden petrol boru hattının geçirmenin izahı olmadığın belirten ekolojist Rıdvan Ayhan, petrol kokusunun çaydan 2 kilometre uzaklıkta hissedildiğini söyledi. Petrolün canlı yaşamanı tehlikeye attığını belirten Ayhan, kentin yeni bir doğa katliamı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
Daha öncede Sason’nun Terraş Köyü’nde içme suyunu karşılayan dereye petrol karıştığını hatırlatan Ayhan, “Batman Çayı büyük bir alanı kapsıyor. Burada büyük bir sızıntı olmuş. Suya karışan petrol su altında kalan Hasankeyf havzasına akıyor. Burada temizlenmesi çok zor. Acil bir müdahale şart. Canlı yaşamını tehlikeye atan petrol borularının suyun içinden geçmesi sorumsuzluğun bir göstergesidir. Bu tür zehirli madenleri suya yakın yerlere yerleştirilmesinin anlamı nedir? Neden Batman’ın doğasına bu kadar düşmanlar. Daha önce Sason da içme suyuna petrol karışmıştı, şimdi de aynı durum burada yaşanıyor” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

II. BİLİŞİM FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

2023-03-21 13:56 - TEKNOLOJİ

ASKERLİK İŞLEMLERİ E-DEVLET'TE YAPILABİLECEK

2023-03-21 13:50 - TEKNOLOJİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ PERSONEL ALACAK

2023-03-24 14:20 - TEKNOLOJİ

OSB İHALELERİ YAPILACAK

2023-03-24 14:20 - TEKNOLOJİ

KERMES GELİRLERİYLE KONTEYNERLAR ALINDI

2023-03-23 16:09 - TEKNOLOJİ

ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

2023-03-24 16:29 - SAĞLIK

YEŞİL MAR 5. ŞUBESİNİ AÇTI

2023-03-22 15:34 - YEREL

ROJDA OPTİK HİZMETE AÇILDI

2023-03-20 17:31 - YAŞAM

BATMAN'DAN DA CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR

2023-03-21 17:18 - SİYASET

NASIROĞLU BAŞVURUSUNU YAPTI

2023-03-20 15:50 - SİYASET

İlgili Haberler

LİMON İTHALATINA GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ

10:09 - GÜNDEM

OKULLARDA ARA TATİL YARIN BAŞLIYOR

10:06 - GÜNDEM

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM

10:00 - GÜNDEM

ŞİDDET SARMALI KORKUTUYOR

16:33 - GÜNDEM

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE EMNİYET KEMERİ CEZASI

14:13 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

HASANKEYF’TE RAMAZAN BEREKETİ PAYLAŞILDI  

12:31 - YEREL

BATMAN’A BAHAR ERKEN GELDİ 

12:22 - YEREL

BATMAN’DA MESLEKİ DAYANIŞMA İFTARI

10:57 - YEREL

7 PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

10:49 - EĞİTİM

İPUCU OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

10:42 - YEREL