?>

Yetkililere seslenmişlerdi duyan olmamıştı

Köylülerin yaptığı baraj patladı!

YEREL - 6 yıl önce

Kozluk ilçesine bağlı Cevizlik (Daragozin) Mahallesinde vatandaşların ve çevrede ikamet eden köylülerin yaptığı suni baraj göleti, aşırı yağışlara dayanamadı ve patladı. Köylüler, su topladıkları barajın 3-4 köyün hayvanlarının sulanması için kullanıldığını ve önümüzdeki aylarda hayvanlarının susuz kalabileceğini ifade ettiler. Daha önce yetkililere seslendiklerini ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade eden köylüler “barajın çatladığını daha önce defalarca Kozluk Belediyesi, Özel İdare’ye ve hatta basın aracılığıyla yetkililere iletmiştik. Ancak çatlaklıklar yağışlarla beraber daha da açıldı ve suyumuz heba oldu. Birkaç günlük iş makinesi ile bu iş çözüme kavuşurdu” diye sitemde bulundular.  Küçük ve büyükbaş hayvanlarının su ihtiyaçlarını yıllardır yaptıkları suni gölet ile temin ettiklerini ifade eden Cevizlik sakinleri, çağrıda bulundukları yetkili kurumların ilgisizliği yüzünden göletin patladığını söylediler.

KOZLUK BELEDİYESİ İLGİLENMEYİNCE BAĞIMSIZ ADAY ÇIKARDILAR
Gazetemize konuşan Cevizli sakinleri, durumu defalarca Kozluk Belediyesine ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Her seçimde AK Parti’yi desteklediklerini ancak Kozluk Belediyesinin göletteki çatlaklıkların kapatılması için hiçbir başvurularını değerlendirmemesi üzerine 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayı çıkararak siyasilere tepki gösterdiler. Siyasilere sandıkta cevap veren köylüler “yüzlerce köylünün hayvanlarını besledikleri göletteki bir çatlaklıkla ilgilenmeyen Kozluk Belediyesine inat bizde mahallemizden bağımsız aday çıkardık. Bağımsız adayın aldığı oy belediye seçimlerini çok ciddi etkiledi” dediler.
“SESİMİZİ KİMSE DUYMAYACAK MI?”
Yaz aylarında hayvanlarını suladıkları göletin yeniden yapılması için imkanlarının yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar “Valilik, Özel İdare ve ilgili kurumlara sesleniyoruz. Bu göleti yeniden yapmaya imkanımız yok. Birkaç günde iş makineleri bu göleti eskisinden daha iyi yapar. Binlerce hayvanımızın telef olmaması için lütfen bize yardımcı olun” dediler. (Halit Biliz)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA BÖYLE BİR YERDE VAR

2019-04-01 14:43 - YAŞAM

GÖNKEK, ESKİ GÖREVİNİ YENİDEN KAZANDI

2019-04-03 16:16 - GÜNDEM

PTT’NİN MODERN BİNASI HAZIR!

2019-03-28 16:40 - YEREL

Prof.Dr. Şemsettin Dursun "Bir karış toprağımızın siyonist rejime verilmesini asla kabul edemeyiz"

2019-03-28 15:10 - YEREL

BÖLGEDEN BİR BAŞARI DAHA

2019-04-02 14:33 - SAĞLIK

BATMANDA ÖNEMLİ GELİŞME

2019-03-31 20:46 - GÜNDEM

Nerdesin Fatih?

2019-04-02 15:37 - GÜNDEM

Feci trafik kazası!

2019-04-03 15:54 - YAŞAM

Ak Parti kazandı, CHP tebrik etti

2019-03-31 22:05 - SİYASET

Sihirli kumbara yeşermeye başladı!

2019-03-28 10:57 - EĞİTİM

İlgili Haberler

UYGULAMA BAŞARIYLA SONUÇLANDI

16:06 - YEREL

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN ÇAĞRI

14:29 - YEREL

ESNAF YAYA GEÇİDİ EKSİKLİĞİNE TEPKİLİ

14:02 - YEREL

GENÇLER TEHLİKEDE!...

13:51 - YEREL

YEŞİL ALANLARDA BAKIM SEFERBERLİĞİ

13:45 - YEREL

Günün Manşetleri

YENİ YOLDA ESKİ SORUNLAR

16:19 - GÜNDEM

MEVLANA ANADOLU LİSESİ’NDEN GURURLANDIRAN BAŞARI

16:16 - EĞİTİM

YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN DAYANIŞMA ŞART

16:11 - GÜNDEM

UYGULAMA BAŞARIYLA SONUÇLANDI

16:06 - YEREL

ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR

15:58 - KÜLTÜR