?>

Yılmaz: Sağduyu Zamanı!

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz’dan Kayyum Sonrası Olaylara Sağduyu Çağrısı

GÜNDEM - 1 yıl önce

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Batman Belediyesine kayyum atanmasının ardından kentte yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçme ve seçilme hakkının korunmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, “Ya adaylık kriterleri yeniden düzenlenmeli ya da seçilen kişilerin halkın iradesine uygun olarak görevde kalmalarına saygı gösterilmelidir” dedi.
Yılmaz, toplu yaşam alanlarına zarar verilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını vurgulayarak, “Kimsenin sokakları panayır alanına çevirme hakkı yok. Gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz; güzel Batman’ımıza zarar vermeye hakkınız yok,” şeklinde konuştu.
Batman’da yaşanan olayların kent ekonomisine ve günlük yaşama zarar verdiğini belirten Yılmaz, “Caddeler kapatılmış, esnaf dükkânlarını açamaz hâle gelmiş durumda. Bu, esnaf için olduğu kadar Batman ekonomisi için de büyük bir kayıp. Esnafın daha fazla mağdur olmaması için olayların bir an önce son bulması şart,” diyerek yetkililere kentteki gerginliği azaltma çağrısında bulundu.
Gençlerin ve çocukların olaylarda yer almasını eleştiren Yılmaz, “Çocukların ve gençlerin eline taş değil, kalem yakışır. Bu tür olayları geniş bir perspektiften ele alarak, gençlerimizi korumak ve onlara sağlıklı bir gelecek sunmak hepimizin sorumluluğu,” dedi.
Batman’da artan gerginlikle sokakların adeta savaş alanına döndüğüne dikkat çeken Yılmaz, “Batman halkı normal yaşantısına dönmek istiyor. Siyasi parti temsilcileri ve yetkililer olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu olayların sona ermesi için herkes elini taşın altına koymalı,” ifadeleriyle sağduyu çağrısında bulundu.
Görevden alınan belediye başkanının yargı süreci sonuçlanana kadar sağduyulu olunması gerektiğini belirten Yılmaz, “Kırarak, dökerek ve yakarak bir yere varamayız. Bu durum, en çok halkımıza ve esnafımıza zarar veriyor. Batman için, Batman halkı için sağduyuyu elden bırakmamalıyız,” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

ESKİ EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT

2024-11-04 15:48 - GÜNDEM

MİNİK MUCİTLER İCATHANE'DE

2024-11-07 12:30 - TEKNOLOJİ

TOPLUMDA UMUT VE MERAKLI BEKLEYİŞ VAR

2024-11-03 13:01 - RÖPORTAJ

KÖYDE ÇALINAN KOYUNLAR BATMAN'DA BULUNDU

2024-11-07 16:43 - GÜNDEM

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANI DAVUT ŞAHİN:

2024-11-03 15:48 - SİYASET

AK Parti Gercüş İlçesi 8. Olağan Kongreye Hazırlanıyor

2024-11-01 15:53 - SİYASET

FURKAN RÜZGAR, PETROLSPOR'A İMZA ATTI!

2024-11-04 13:44 - SPOR

Ailesinin Gözü Önünde Vuruldu İddiası!

2024-11-05 18:10 - YEREL

KİTAPÇI BABA’ AHMET SANDAL CANLI YAYINDAYDI

2024-11-06 15:07 - GÜNDEM

CANSUYU DERNEĞİ BATMAN TEMSİLCİLİĞİNDEN 400 YETİME KIŞLIK YARDIM

2024-11-07 12:25 - GÜNDEM

İlgili Haberler

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

LİMON İTHALATINA GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ

10:09 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL

BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI

10:51 - ASAYİŞ