?>

Zahirecilerden 'Buğday Pazarı' açıklaması

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği son günlerde gündemde olan Buğday Pazarı alanının satışı ile ilgili açıklama yaptı.

YAŞAM - 2 yıl önce

Açıklamada " Son günlerde Buğday Pazarının satışına ilişkin Batman kamuoyunu meşgul eden bir takım asılsız iddialara açıklık getirme zaruriyeti hasıl olduğu için hemşehrilerimizi sağlıklı bilgilendirme ihtiyacı duyduk; Daha önce çarşı merkezinde faaliyet gösteren buğday pazarı esnafları, dönemin belediye yönetiminin yer tahsis etmesi ile şu an ki mevcut alanı 29 yıllığına biz esnaflara kiralamıştır.
Bugün bu sürenin yarıdan fazlasını tüketmiş durumdayız. Geldiğimiz aşama itibari ile buranın hukuki statüsünün çözüme kavuşması gerekmekteydi.
Batman’a tarımsal anlamda katma değer sağlamak amacıyla Batman Valisi / Belediye Başkan V. Sayın Ekrem Canalp’e iletmiş olduğumuz talep üzerine söz konusu alan Batman Belediye Başkanlığınca sadece tarımsal faaliyetlerde bulunulması ön şartı ile satışa çıkarılmıştır.
Batman Belediyesinin belirlemiş olduğu rayiç bedelin çok daha fazlasını biz esnaflar tarımsal katma değer yaratmak amacıyla tesisleşmeye dönük yatırım yaparak şehrimize kazandırmış durumdayız.
Aynı zamanda bu alan ilimiz istihdamına da ciddi katkılar sağlamaktadır.
İlgi alanda faaliyet gösteren 116 esnafımızın, Batman çiftçisinin ve  besicisinin ihtiyaçlarını daha sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturmak için ilk etapta 10.000 M2 olan kapalı alanı 16000 m2 ye çıkarmış durumdayız.
Burada ki esnafların ve çiftçilerin daha modern hizmet vermek ve esnaflarımızın da mağdur olmaması için Batman Belediye yönetiminden biz esnaflara kolaylık sağlamasını talep ettik.
Nasıl ki daha önce şehrimize katkı sağlaması amacıyla oto galericiler sitesinin ve nakliyeciler sitesinin esnafımıza satışı yapıldıysa yine faaliyette bulunduğumuz alanın buğday pazarı esnafına satışının yapılmasında herhangi bir sakınca olmaması gerekmektedir.
Bu kapsamda Batman’a katma değer sağlanması noktasında bizlere destek olarak önümüzü açan Batman Valisi/Belediye Başkan V. Sayın Ekrem Canalp’e şükranlarımızı sunarız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur " ifadelerine yer verildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batman, Kütüphane Kenti Olacak

2023-09-17 17:45 - RÖPORTAJ

İcathane’de başvurular başladı

2023-09-13 14:55 - TEKNOLOJİ

Şarj istasyonu sayısı artıyor

2023-09-20 11:22 - TEKNOLOJİ

Kardiyoloji Uzmanı göreve başladı

2023-09-15 16:14 - SAĞLIK

Alıçlı Köyü’ne mesire alanı

2023-09-13 16:52 - YAŞAM

Adanaspor'a transfer oldu

2023-09-19 13:49 - SPOR

Emekliler, Batıgöz’den indirimli yararlanacak

2023-09-14 15:54 - SAĞLIK

Bisikletler Nerede?

2023-09-15 17:31 - GÜNDEM

Hüseyin Yaşar, yeniden İl Başkanı

2023-09-16 16:04 - SİYASET

Taraftarların bilmesi gerekenler

2023-09-13 14:38 - GÜNDEM

İlgili Haberler

GLÜTENSİZ DESTEK BÖLGEYE YAYILDI

12:58 - YAŞAM

GERCÜŞLÜ USTADAN ÇİFTE BAŞARI

12:40 - YAŞAM

NESİLLER DEĞİŞİYOR, ALIŞKANLIKLAR DÖNÜŞÜYOR

13:43 - YAŞAM

BATMAN’DAN TIRLARLA YARDIM GÖNDERİLECEK

14:00 - YAŞAM

UMUT KERVANI 2025’TE 15 MİLYON TL’Yİ AŞAN YARDIM YAPTI

17:25 - YAŞAM

Günün Manşetleri

YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ

14:04 - GÜNDEM

ÜNİVERSİTELİLER GASTRONOMİ KAMPINDA

13:57 - YEREL

GENÇLER BIOSYS’TE ÜRETİMİ YERİNDE GÖRDÜ

13:40 - TEKNOLOJİ

VEYSEL GÜMÜŞ’TEN ALTIN GOL

13:37 - SPOR

U15 PETROLSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

13:33 - SPOR