?>

ZAMLAR HALEN DEVAM EDİYOR

Bir yandan asgari ücrete zam yapılırken öte yandan ise neredeyse her kalemde yapılan zamlar sebebiyle henüz zamlı olarak maaşını alamayan halk aldığı zammı şimdiden geri ödemek zorunda kaldı.

EKONOMİ - 4 yıl önce

Artan hayat pahalılığı ve çarşı-pazar fiyatlarıyla ilgili konuşan halk, gıda fiyatlarının çok fazla arttığını, çarşı pazarın ateş pahası olduğunu dile getirerek yeterli denetimin de yapılmadığından şikâyet ettiler.

“DEVLET FİYATLARA MÜDAHALE ETMELİ"

Ürünlere her gün yapıldığını söyleyen Ahmet Yılmaz, "Fiyatlar bugün yine zamlı. Esnafın biraz düzensizliği var. Bazı yerlerde kırmızı havuç 5 bazısında 10 lira. Anormal bir durum var. Bir düzen gelmesi, buna müdahale edilmesi gerekiyor. Bir yerde 5 tane yufka 13,50 lira başka bir yerde 17,50 bir başka yerde ise 20 lira. Böyle bir şey olabilir mi? Ben buğday üreticisiyim bizim oralarda böyle bir şey yok devlet müdahale edecek başka çaresi yok." dedi.

"BU KIŞ ZOR GEÇECEK"

Vatandaşlardan Ferruh Akgün de, "Fiyatları görüyorsunuz fiyatlar yanıyor, pazar fiyatları uçmuş. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun. Son zamanlarda mutfak masrafları fiyatlarını görüyorsunuz! Sadece gıdayı almaya çalışıyoruz. Bu kış zor geçecek." diye konuştu.

“KAFALARINA GÖRE ZAM YAPIYORLAR"

Fiyatlar çok yüksek olduğunu ve gerekli müdahalenin yapılması gerektiğini belirten Abdullah Beştaş, "Millet zor geçiniyor. Bunun sebebi kış değil enflasyondur. Nohut, kuru fasulye, mercimek dolarla gelmiyor ki ülkemize. Bunlar kendi kafalarına göre zam yapıyorlar." şeklinde konuştu. İsmini vermeyen vatandaş ise, "Dolma biberi 10 lira olmuş. Bu millet ne yapacak böle bilmiyorum. Allah bu millete yardım etsin ama gidişat hiç iyiye gitmiyor. Ne olacağını biz değil büyüklerimiz, başımızdakiler düşünecek. Fakir fukarayı da düşünsünler. Dışarda ekmek 3 lira. Mecburen halk ekmeği alıyoruz. Ben engelli maaşı ile geçinmeye çalışan bir vatandaşım. Benim gibi milyonlarca insan var. Elektriğimi suyumu ödeyemiyorum ondan sonra icralık, mahkemelik, hapishanelik oluyoruz. Suçumuz fakir olmak ve hapishanede olmak mı yani? Allah herkese yardım etsin." dedi. Röportaj veren ancak isim vermek istemeyen çok sayıda vatandaş da fiyat pahalılığından dert yandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

TEMPO GRUP TEKSTİL 13 YAŞINDA

2022-01-05 16:20 - YAŞAM

TÜRK DÜNYASI OCAKLARI 2023 VİZYONUNU ANLATTI

2022-01-10 12:59 - YEREL

GERCÜŞ’E NİKAH VE KONFERANS SALONU

2022-01-05 10:30 - TEKNOLOJİ

BARO’YA YENİ AVUKATLAR

2022-01-09 12:14 - YEREL

HAT ALANA FORMA HEDİYE!

2022-01-05 10:58 - SPOR

“KANALA ÇÖP ATMAYIN, SUYA GİRMEYİN!”

2022-01-05 16:27 - YAŞAM

BATMAN'DA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2022-01-04 16:22 - YAŞAM

Musluklara kaynaklı önlem

2022-01-07 16:56 - YEREL

BATMANLI TİYATROCULAR URFA’DA SAHNEDEYDİ

2022-01-09 12:15 - TEKNOLOJİ

Hak-İş Başkanı Söğüt “Basın bizim için önemlidir”

2022-01-10 17:53 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ALTIN PİYASASINDA DALGALANMA

10:34 - EKONOMİ

TARIM-GFE ŞUBAT AYI VERİLERİ AÇIKLANDI

12:38 - EKONOMİ

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

12:18 - EKONOMİ

GÜNEYDOĞU’DAN EKONOMİYE DEV KATKI

11:38 - EKONOMİ

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

11:14 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

EBEVEYNLERE “SINIR VAR, SİNİR YOK” SEMİNERİ

17:34 - YEREL

694 ÇOCUK OYUN GRUBU KURULDU

17:12 - YEREL

AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINDI

16:44 - YEREL

BU YOLA BARİYER ŞART!

16:42 - YEREL

İHD’DEN AÇLIK GREVİNDEKİ MAHPUSLAR İÇİN ÇAĞRI

16:34 - YEREL