SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BİZDE ‘MUTASYONLU VİRÜS’ YOK

Covid-19 ve mutasyonlu virüs gündeminde Batman iyi yerde...

Son Güncelleme :

2021-01-25 17:00:14

BİZDE ‘MUTASYONLU VİRÜS’ YOK

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, yaptığı açıklamada İlimizde mutasyonlu virüse rastlanmadığını söyledi. Batman’da koronavirüs rakamlarının iyice düştüğünü belirten Vali Şahin, vatandaşların genel itibariyle tedbirlere uyduğunu belirtti. “Ağustos ayının ortalarında çok yüksek rakamları görmüştük” diyen Şahin, “O günden itibaren aldığımız tedbirler, sıkı denetimler ve vatandaşlarımızın da hassasiyeti gerçekten çok ciddi bir düşüş oldu. Hatta öyle bir noktaya geldik ki yoğun bakım doluluk oranlarımız yüzde 50’nin altına düştü”

MUTASYONLU VİRÜS ÇIKSA OLDUĞU YERDE YOK EDİLECEK!

Batman’da aşıların devam ettiğini, Sağlık Bakanlığının belirlediği programa göre sorunsuz bir aşılama çalışması içinde olduklarını ve ayrıca halen İlimizde mutasyonlu virüs tespit edilmediğini bildiren Şahin, “Biz salgının ilk gününden itibaren sıkı karantina uyguluyoruz. Hastalanan evlere, mahallelere, köylere karantina uyguluyoruz. Böyle bir mutasyonda yakalansa bunun bulunduğu yerde yok edecek tedbirlerimiz de var. Şu an itibariyle biz tüm salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız. Yeter ki aşılamaya yeterli ilgiyi gösterelim ve tedbirlere de yani maske mesafe ve temizlik tedbirlerine uyalım. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyalım. Bununla beraber biz mutasyonlu halini de eski halini de yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.