SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

MART BİTTİ KAR BAŞLADI

Batman'da kar yağışı etkili oldu, yollar kapandı her taraf beyaza büründü...

Son Güncelleme :

2021-03-26 15:51:25

MART BİTTİ KAR BAŞLADI

Batman genelinde hesapta olmayan kar yağışı nedeniyle 120 yerleşim biriminde yollar kapandı. Mart ayının son günlerinde Sason, Kozluk ve ilçelerinde kar sürprizi yaşandı. Her iki ilçeye bağlı bir çok köy ve mezra yolu kapanırken hava sıcaklık değerleri oldukça düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre kar yağışının yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (8-20 cm, yükseklerinde 20-40 cm) olması bekleniyor.

120 YERLEŞİM BİRİMİNİN YOLU KAPANDI

Öte yandan sürpriz kar yağışının etkili olduğu 3 ilçede toplamda 120 köy mezrada yollar kapandı. Batman İl Özel İdaresine bağlı şantiye şefliği ekiplerince başlatılan çalışmayla yerleşim birimlerinin çoğunda yollar yeniden ulaşıma açılırken, ekiplerin çalışması sürüyor.

‘DON’ UYARISI

Meteoroloji Müdürlüğü zirai don uyarısında bulunarak çiftçilerin tedbirli olunmasını istedi. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki hafta başına kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde (Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak) zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.