<div>Misafirleriniz varsa ve bilinen bazı lokantalarda yemeğe gittiniz mi, hesabınızı ona göre yapın.</div> <div>Ortalama bir fiyatla değil, en üst limitten ödeme yapacağınızı unutmayın…</div> <div>Misafirinizin yanında bazen konuşmaya ve sohbete dalıyorsunuz birde bakıyorsunuz masa tıklım tıklım, semt pazarına dönüyor.</div> <div>Ana yemeklerle beraber bir çok çeşit soğuk meze, yan yemek, ara yemekler gelip gidiyor.</div> <div>Zaten masada yer yok, birde garsonların “başka ne arzunuz var? İçecek ne alırsınız? İle başlayan sözleri sizi daha da mahcup etmeye yetiyor.</div> <div>Adap-usul genelde bazı yerlerde yok.</div> <div>Hatta bazen tabağın alttaki yağını ekmeğinizle temizlemek istediniz mi, buna muvaffak olamazsınız.</div> <div>Daha kaşığınız elinizde iken garsonlar tabakları alıp götürmeye başlıyor zaten.</div> <div>Bir de bakıyorsunuz çay, tatlı veya meyveler geliyor içinizden de “bu herhalde müessesenin ikramı” diye düşünüyorsunuz ama şef garsonun size kasa yanında kağıt uzatmasından hayal kırıklığı yaşadığınızı anlıyorsunuz…</div> <div>Bunu yaşamayan var mı?</div>