SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

GIDA DENETİMLERİNDE İŞYERLERİNE PARA CEZASI

Batmanda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki gıda üretim yerlerine denetim yaparak sağlığa aykırı durumlar nedeniyle bazı işyerlerine ceza kesti.

Son Güncelleme :

2022-11-14 14:47:25

GIDA DENETİMLERİNDE İŞYERLERİNE PARA CEZASI

Denetimlerin sürekli devam edeceğini belirtilen açıklamada vatandaşların da şüpheli durumda kuruma bilgi vermesi istendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada “İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi tarafından resmi gıda kontrol görevlilerince, yıllık İl Gıda Numune Alma Planı kapsamında, gıda işletmelerinden numune alınmakta ve analizleri yapılmak üzere ilgili Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerine gönderilmektedir.

Çıkan analiz sonuçları mevzuat açısından değerlendirilip gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Numuneler program dahilinde her ay olmak üzere süt ürünleri, hazır yemek, tatlı ve pastacılık ürünleri, dondurma ve meyve suyu gibi sektörlerden alınmaktadır. Bu kapsamda sadece program dahilinde 48 adet numune alınması planlanmış olup şimdiye kadar 44 numune alınmıştır. 2022 yılında Türk Gıda Kodeksine aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere idari para cezası uygulanmış olup uygunsuz ürünler piyasadan toplatılmıştır” denildi. 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.