SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İTFAİYE'DEN İDDAALARA YANIT GELDİ

Son Güncelleme :

2023-06-07 15:29:52

İTFAİYE'DEN İDDAALARA YANIT GELDİ

BELEDİYE İTFAİYE EKİBİ:

“İNTİHAR GİRİŞİMİNDE HİÇ BİR YANLIŞIMIZ OLMADI…”

Pazartesi akşamı Gültepe Mahallesi’ndeki bir evde yaşanan intihar girişimi sonrasında Belediye itfaiyesinin merdivenlerinin açılmadığı şeklinde iddialarda bulunan ve olay anında oradaki seyircilerin tepkisini çeken Batman Belediyesi İtfaiyesiyle ilgili açıklama yapıldı.

İtfaiye yetkilileri, haksız bir linç kampanyasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek “Kuralı, sistemi bilmeyenler bize saldırıyor, böyle durumlarda ikna ekibinin talimatı olmadan itfaiye olarak hiçbir şey yapamayız. Olayın yaşandığı yere gittiğimizde polis ekiplerinin uyarısı üzerine sirenimizi, hatta arabanın motorunu gürültü olmaması için stop ederiz. Biz her şeye rağmen yerde çadırımızı açıp beklemeye başladık. İknacı polisler ile psikoloğun talimatı olmadan merdiveni yukarı kaldıramayız. Orada yetkili Emniyet görevlisidir. Polis merdivenin pencereye dayanmasını istemese biz sistemi kendiliğimizden çalıştıramayız. Kaldı ki, polisten böyle bir talep gelmedi ama herkes bizi suçlayıp linç ediyor” dediler.

Basında ve sosyal medyada yoğun bir eleştiriye maruz kalan Belediye İtfaiyesi personeli, vatandaşların tepkisinin haksız olduğunu belirterek o gece yasalara aykırı bir durum yaşanmadığı gibi, İtfaiye aracında da herhangi bir arızanın olmadığını söyledi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.