SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

9 binaya acil yıkım gerekiyor!

Batman'da sel felaketi sonrası Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi: Tahribatın giderilmesi için planlar belirlendi. 8 bina ağır hasarlı, 9 binaya acil yıkım ve 190 bina az hasar aldı.

Son Güncelleme :

2023-11-28 15:14:29

9 binaya acil yıkım gerekiyor!

Sel’in yaralarını sarmak için çalışmalar sürerken, yapılan ve yapılacaklar da masaya yatırılmaya devam ediliyor. Batman genelinde 4 bin 420 hanede su tahliyesinin yapıldığı belirtilirken, 8 binanın ağır hasarlı, 9 binanın yıkılması gerektiği ve 190 binanın az hasar aldığı açıklandı.

BALÇIK VE ÇAMURLAR TEMİZLENİYOR

İlimizde 19 Kasım Pazar gecesi başlayan sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel taşkınından en çok etkilenen mahallelerde afetin izlerinin silinmesi için çalışmalar olanca hızıyla sürüyor.  Sel felaketi nedeniyle yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Afet Koordinasyon Toplantısı’nda masaya yatırıldı. Toplantıya; Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz, Mustafa Caner Culukar, Şükrü Alperen Göktaş ve Muhammed Yılmaz ile kamu kurum müdürleri katıldı. Toplantıda,  kamu kurumlarının koordineli bir şekilde yürütmüş olduğu çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.  Bu kapsamda; sel felaketini etkilediği yedi mahallede Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri ekiplerince cadde ve sokakların yanı sıra işyerlerine dolan balçık ve çamurlar temizleniyor.

4 BİN 420 HANEDE SU KANALI TAHLİYESİ YAPILDI

Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü'nce 4 bin 420 hanede su kanalı tahliyesi, bodrum temizlemesi, 930 hanede çamur ve balçıktan temizleme çalışması yapıldı, 19 park temizlendi, 211 bodrum ve bahçe ilaçlandı. Seyitler Mahallesi Yeşilmar önündeki menfez temizlenerek borular değiştirildi. Selden etkilenen 1387 haneye 8 milyon 979 bin 000 Türk Lirası nakdi yardım yapıldı.  Bu kapsamda 1666 hane ziyaret edilmiş, 617 hanenin iç ve dış temizliği Vefa Destek Grubu tarafından yapılmış ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından 533 kişiye sosyal ekonomik destek sağlanmıştır

8 BİNA AĞIR HASARLI, 9 BİNA ACİL YIKILACAK

Ayrıca sel felaketi nedeniyle kapalı köy yolları İl Özel İdare ekipleri tarafından açılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Hasar tespit ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 17 mahalle 8 binanın ağır hasarlı, 9 bina acil yıkılması gerektiği ve 190 binanın da az hasarlı olduğu tespit edildi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.