SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Kilosu 635 Lira

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği ıhlamurun kilosu 635 lira çıkarak alıcılarının cebini yaktı. Ihlamur fiyatlarının yüksekliği sebebiyle vatandaşlar ise gramla almayı tercih ediyor.

Son Güncelleme :

2023-11-30 15:04:26

Kilosu 635 Lira

Havaların soğuması ile vücut direncini artırıp, hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara gidiyor.

Soğuk kış akşamlarında ya da gün içinde sıcak bitki çayı içmek isteyenlerin öncelikli tercihi arasındaki ıhlamurun fiyatı geçen sene 330 lira iken bu sene 635 liraya yükseldi.

Ihlamurun antibiyotik özelliğe sahip olduğu düşünülerek, soğuk algınlığına iyi geldiği ifade ediliyor.

"MÜŞTERİ BÜTÇESİNE GÖRE ALIYOR"

Batman'da bitkisel ürünler ve çeşitli kuruyemiş satışı yapan İşletme Müdürü Cengiz Kan,diğer bütün ürünlerde olduğu gibi ıhlamurun da fiyat artışından etkilendiğini söyleyen İşletme müdürü Cengiz Kan, "Ihlamur bitkisini yılın her zamanında satıyoruz ama genelde kış ayında satışı daha çok oluyor. Ihlamur yaprağı ve çiçeği diye iki çeşidi var. Bu sene fiyatlar biraz yüksek olduğu için müşteri de bütçesine göre alıyor. Kış aylarında grip ve nezle türü hastalıklarının artmasıyla ıhlamurda talep artışı oluyor. Diğer bütün ürünlerde fiyat artışı olunca tabi ki ıhlamurun da fiyatını etkiledi." dedi.

"IHLAMURUN KİLOSU 330 LİRADAN 635 LİRAYA ÇIKTI"

Ihlamuru gramla sattıklarını ifade eden Kan, "Geçen sene ıhlamurun kilosu 350 lira civarındaydı ama bu sene yaprak ıhlamurun fiyatı 525 lira, çiçek ıhlamurun ise 635 liradır. Şu anda ıhlamuru kiloyla alanlar grama dönüştü. Genel itibariyle ıhlamuru alanlar gramla alıyor. Müşterilerimizin kış ayları gelmeden öncede bu tür bitkisel çayları tüketmelerini isteriz. Çünkü kış ayları gelmeden önce kullanıldığında kış aylarına daha dinamik ve kuvvetli bir şekilde girmiş olurlar. Ihlamur hem vücut hem de direnç artışı için de faydalı bir bitkidir." ifadelerini kullandı.

"BÜTÇEMİZE GÖRE ALMAK ZORUNDA KALIYORUZ"

Fatma Elif Orhan

Fiyatı çok yüksek olduğu için eskisi gibi ıhlamur alamadıklarını belirten Fatma Elif Orhan, "Havalar soğuduğu için öksürüğüm başladı. Bunun için de ıhlamur kullanmamı tavsiye ettikleri için buraya geldim. Ki kaç gündür ıhlamur kullanıyorum ve bana çok iyi geliyor. Geçen seneye göre ıhlamur fiyatları bayağı yükselmiş durumdadır. Ama soğukların başlamasıyla, mecbur almak zorundayız ama pahalı olduğu için çok fazla alamıyoruz. Bütçemize göre almak zorunda kalıyoruz. Öksürük ve soğuk algınlığı geçirenler varsa ıhlamur kullanmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü vücuda direnç veriyor ve bence ıhlamur her evde bulunması gereken bir bitkidir." diye konuştu. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.