SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İnşaat yapımında düşüş yaşanıyor

Son Güncelleme :

2023-12-01 10:54:14

İnşaat yapımında düşüş yaşanıyor

Batman genelinde inşaat yapım çalışmalarında maliyetlerden kaynaklı olarak düşüşler yaşanmaya başlandı. Ruhsat başvurularının azaldığı süreçte, daha uygun fiyatlı küçük daireler ve belli bölgeler ilgi görüyor.

RUHSAT BAŞVURULARI AZALDI

Batman kent merkezinde uzun süren yaşanan imar sıkıntısının ardından Tilmis ve Emekli TOKİ bölgesi imara açılmıştı. Bu bölgelere binlerce konut yapılırken, son yapılan imar çalışmalarıyla kentin birçok noktası da imara açıldı. Bu süreçte birçok kişi ev sahibi olurken, son aylarda gerileme dönemi başladı. Maliyetlerin bir hayli artması, konut fiyatların katlanması ve bankalarda konutlar için kredilerin verilmemesi veya çok yüksek faizlerin uygulanması nedeniyle vatandaşlar için konut almak adeta hayal oldu. Buna bağlı olarak son dönemlerde taleplerin düşmesiyle nedeniyle müteahhitler bekleyişe geçerken, belediyede ruhsat başvurularının bir hayli düştüğü öğrenildi.

KÜÇÜK DAİRE VE BAYINDIR BÖLGESİ REVAÇTA

Emekli TOKİ ve Tilmis bölgesinde inşaat yapımında ilk zamanlara göre ciddi bir düşüş yaşanırken, işlek noktalarda küçük dairelere ve Bayındır Mahallesinde yapımı devam eden aile evlerine ilgi sürüyor. Gültepe, Gap, Kültür, Bahçelievler ve Pınarbaşı Mahalleleri başta olmak üzere, bu bölgelerde 1-1 dairelere yatırım yapan vatandaşlar, Bayındır Mahallesinde de ailelere uygun 3+1 daire ilgi duyuyor. Ancak son dönemde Bayındır Mahallesinde artan talep nedeniyle fiyatlar da yükselme gözlemleniyor. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.