SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Tekstil sektörü küçülüyor mu?

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yazılı soru önergesi verdi.

Son Güncelleme :

2023-12-21 16:53:12

Tekstil sektörü küçülüyor mu?

Önergede  “ 200'ü aşkın tekstil işletmesinin bulunduğu Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 50 -70 arasındaki tekstil firmasının küçülmeye gittiği kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındadır. Tekstil sektöründeki yatırımcıların ifadesine göre; Batman’daki tekstil sektöründe yaklaşık yüzde 25 oranında bir daralma yaşanmaktadır. Son günlerde birçok firma 2024 yılının maliyetlerini göz önünde bulundurarak aldığı siparişleri Aralık ayının sonuna kadar teslim etmek istemektedir. Özellikle ihracat yapan firmalar enflasyondan etkilenmemek için ellerindeki siparişleri bir an önce teslim etmek ve yeni yılda enflasyondan etkilenmemek için aldıkları siparişleri 2023 bitirebilmek için vardiya halinde çalışmaktadır.

Batman’da bulunan tekstil yatırımcıları desteklenmez ise 2024 yılıyla birlikte artacak olan üretim maliyetini karşılayamaz hale gelecek, birçok tekstil fabrikası kapanacak ve pek çok kişi işsiz kalacaktır” ifadelerine yer verilerek Batman’da ki tekstil sektörü ile ilgili çalışma yapılması istendi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.