SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İCATHANE'DEN, İHA ÜSSÜNE ZİYARET

Son Güncelleme :

2024-03-03 15:19:19

İCATHANE'DEN, İHA ÜSSÜNE ZİYARET

TÜGVA Batman İcathane öğrencilerinden 80 liseli öğrenci ve hocaların katılımı ile İHA Üssü’ne ziyaret gerçekleştirildi. İHA Üssü’ne girişte öğrencileri komutanlar ve İHA pilotları karşıladı. Kısa bir tanışma aşamasından sonra İHA pilotları ve komutanları tarafından savunma ve havacılık alanı ile ilgili bilgilerin verildiği konferans düzenlendi. Daha sonra teknik ekip, İHA pilotları ve komutanlar tarafından İHA Üssü’nde bulunan pek çok yerin ne işe yaradığı ne için kullanıldığı hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin merak ettiği sorular, ikramlar eşliğinde detaylı bir şekilde cevaplandırıldı. İHA Üssü’nde bulunan komutanların, subayların ve birçok görevlinin içtenliği ve samimiyeti öğrencileri çok memnun etti.

Öğrenciler İnsansız uçak sistemlerinin kullanımı görmek adına HAKB (Hava Aracı Kontrol Bilgisayarı) UKB (Uçuş Kontrol Bilgisayarı) gaz kolu ve lövyelerinin bulunduğu uçuş simülasyon ortamına getirildi ve simülasyonlar kullandırıldı.

İnsansız hava uçaklarını incelemek ve merak edilenleri cevaplamak için hangarlar da bulunan yerli ve milli teknolojilerimiz olan Anka, Akıncı ve Aksungur İnsansız hava uçaklarını gezerek Türkiye’nin savunma alanında ki başarıları hakkında bilgiler verildi. TÜGVA Batman İcathane olarak 14. İnsansız Uçak sistemleri Üs Komutanlığına ve Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.