SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KÖY OKULUNDA KÜNEFE YAPTILAR

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Geyikli İlkokulu’nda öğrenciler künefe yaparak farklı bir deneyim yaşadı.

Son Güncelleme :

2024-03-27 17:29:40

KÖY OKULUNDA KÜNEFE YAPTILAR

Batman’ın tek kadın künefe ve katmer ustası olan Handan Atay, köy okulunda yaptığı çalışma ile ilgili bilgi verdi. 

Uzun zamandır çocuklar ile birlikte bir çalışma yapmak istediğini belirten Handan Atay “Batman’da köy okullarına gidip künefe yapıyoruz.

Çoğu künefe yememiş olan bu çocuklarla biz birlikte künefe yapıyoruz. Künefenin tüm aşamalarını görmüş oluyorlar. Bu çocukların sevinci bizi çok mutlu ediyor. Kozluk’ta bir köy okuluna gittik. 17 öğrenciden sadece 1’i künefenin ne olduğunu biliyordu. İnsanlar belki inanamıyor ama birçok çocuk künefenin ne olduğunu o gün öğrendi.

ÇOCUKLARIN HAYALLERİNDE OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Sadece biz değil tüm işletmeciler bu köy okullarına gidip bu şekilde öğrencilere bu deneyimi yaşatması gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilere birşeyleri tattırmak, içirmek değil mesele.  Ziyaret ettiğiniz zaman o öğrenciler o kadar mutlu oluyor ve gözleri parlıyor ki bu mutluluk tarif edilemez.

Çocuklar ile ilgili bir şeyler yapmayı hep istiyordum ki, bir birey olarak bu çalışmayı yapmak istedim. İnsana çok saf ve temiz duygular ile geliyorlar ve bu durum insanı çok özel hissettiriyor. 15 günde 1 bir köy okuluna gitmeyi planlıyoruz. Özellikle bir tane çocuk çok hevesliydi ve beni künefeci yapar mısın diye sordu. Çocukların hayallerinde yer edinebilmek çok önemli. Okul Müdürü Derya Kekilli ve Medine Ablay öğretmenlerimize destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.