SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

550 MUHTAR ADAYI YARIŞTI

Son Güncelleme :

2024-04-04 17:19:14

550 MUHTAR ADAYI YARIŞTI

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimi sonucu Batman'da 6. dönem muhtarlık görevine seçilen 2 muhtardan biri olan Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Masum Padir gazetemize açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 1999 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtarlığa seçilen Padir mahallede yaptığı çalışmalar ve muhtarlık mesleği hakkında şunları söyledi:

"Muhtarlık kabullenmek, hizmet ister bunun yanında çaba ister. Aslında muhtarlık alanda çalışmaktır. Dolayısıyla insanların gönlünü de hoş etmek gerekir. Bütün bunları harfiyen yerine getirip sıkıntıları çözdüğümüzden dolayı mahalle sakinlerimiz teveccühlerini göstererek bizlere altıncı kez muhtar olma şansı verdi. Eğer insanların taleplerini yerine getirdiğiniz zaman insanlar da sandıkta sizlere destek veriyor. Mahallemizde hemen hemen hiçbir eksik bırakmayacak şekilde iş yaptık. Şu anda mahallemizde bir ilkokul eksikliği var, onun da sözünü aldık. 24 derslikli bir okul programı alındı, ödeneği bekleniyor. Yıldız Camii'nde taziye evi projemizde vardı. Maalesef sokak sakinlerinin bir kısmı kabul etmediği için taziye evini oraya yapamadık. Mahallemizde yer sıkıntısı olduğundan dolayı vatandaşımızın taziye evi talebi yerine getirilemedi.

550 MUHTAR ADAYI

Batman merkezde 550 civarında muhtar adayı yarıştı.  Tabii ki muhtar adayları çalıştı, çabaladı, ciddi masraflar yaptılar. Tabi her mahallede bir kişi seçilecekti sonuçta. Yapılan seçim sonucunda Batman merkezde 45 Mahalle Muhtarlığı ve Balpınar Beldesi'nde de 4 Mahalle Muhtarlığı olmak üzere 49 Muhtar Merkez ilçede seçildi.  Mahallemizde 2 muhtar adayı yarıştı.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Mahalle sakinlerinin ilettiği sorunları çözme noktasında kurumlara bilgi verdiğini belirten Muhtar Padir “Biz hizmet yaparken şuna dikkat ediyoruz. Mahallemize eksik ne sıkıntı varsa mahalle sakinlerimize mesaj atarım bana bildirin diye.  Ben de toplantılarda bu sıkıntıları dile getiririm çözemediğimiz bir nokta varsa gerekçeleri ile bunu vatandaşımıza anlatırım. Kamu kurumlarında ikili ilişkilerimizden dolayı gerekli çözümü bulma noktasında sıkıntı yaşamıyoruz. Bir kez daha mahallemize 6. dönem için muhtarlık yapma şansı veren tüm seçmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Mahallemizi daha güzel yapana kadar çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.