SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

VATANDAŞIN TERCİHİ DEĞİŞTİ

Son Güncelleme :

2024-04-15 17:38:48

VATANDAŞIN TERCİHİ DEĞİŞTİ

Günlük alışverişlerini yaparken daraltma, kısaltma ve tadilat işlemleri için terzilere yönelen vatandaşlar, moda dünyasında yeni bir dönüşümün işaretlerini taşıyor. Eskiden yoğunluk yaşanan terzi dükkânlarında artık sessizlik hakim. Bu değişimin nedenini araştırdık ve terzi Hayrettin Tavukçu ile konuştuk.

HAZIR GİYİM TERCİH EDİLİYOR

Tavukçu, eskisi gibi talebin olmadığını dile getirerek, "Vatandaşlar genellikle hazır giyim ürünlerini tercih ediyorlar. Biz de bu ürünlerin daraltma ve kısaltma gibi işlemlerini yapıyoruz. Eskiden bayram ve tatil dönemlerinde daha fazla iş alıyorduk, ancak şimdi bu yoğunluk yaşanmıyor." şeklinde konuştu.

PANTOLONLAR BİLEK BOYUNDA

Moda trendlerinde de değişikliklerin olduğunu belirten Tavukçu, "Erkekler genellikle pantolonlarının bilek boylarında daraltma istiyorlar. Genç kızlar ise boyfriend pantolonları tercih ederek daha rahat kesimlere yöneliyorlar. Artık kadınlar da bol ve rahat kesimleri tercih ederken, erkekler dar kesim giyimleri tercih ediyorlar. Ayrıca gençlerin bir tercihi de yırtık pantolonlar oldu. Eskiden küçük bir yırtık utanç vericiyken şimdi ise moda haline geldi." diyerek trendlerdeki değişimi açıkladı.

EMEĞE KIYMET KALMADI

Terzilik mesleğine olan saygının azaldığını ifade eden Tavukçu, "Bu meslek kutsal bir meslektir ancak maalesef emeğin değeri yeterince anlaşılmıyor. Biz sadece çorbamızı çeviriyoruz. Mesleğimizi seçme şansım olsaydı farklı bir meslek seçerdim. Terzilikte emeğin hakkı ödenmiyor, bu yüzden sadece geçimimizi sağlıyoruz." şeklinde mesleğindeki zorlukları paylaştı.

BİR BOBİN 45 LİRA

Son olarak, doların yükselmesinin malzemelerin fiyatlarına da yansıdığını belirten Tavukçu, "Şu anda 1 liraya aldığımız bobin ip 45 lira olmuş durumda. Döviz kurlarındaki artış, bizim aldığımız ürünlere de yansıyor." dedi.

MODA ALIŞKANLIĞI DEĞİŞTİ

Tavukçu'nun sözleri, moda ve terzilik dünyasındaki değişim ve zorlukları gözler önüne seriyor. Terzi dükkânlarının sessizliği, günümüzün moda alışkanlıklarındaki değişimin bir yansıması olarak görülüyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.