SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!

Son Güncelleme :

2024-04-17 17:02:29

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!

17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, Dr. Ersin Arslan gibi sağlık çalışanlarını kaybettiğimiz ve şiddetin sağlık emekçileri için en büyük sorun haline geldiği vurgulandı. Beyaz Kod verilerine göre günlük ortalama 50'den fazla sağlıkta şiddet başvurusu yapıldığı, ancak olayların yarısından fazlasının kaydedilmediği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nın şiddetle ilgili ciddi adımlar atmaması ve Beyaz Kod verilerini paylaşmaması eleştirildi. Sağlık sisteminin daha eşitlikçi bir yapıya kavuşturulması, sağlıkta şiddet yasa teklifinin kabul edilmesi, idarecilerin sorumluluğunun göz ardı edilmemesi ve çalışma ortamının düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Mücadele ve dayanışma ile şiddetsiz bir yaşamın kurulması çağrısı yapıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.