SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

VATANDAŞ ET ALMAKTA ZORLANIYOR

Son Güncelleme :

2024-04-17 17:18:25

VATANDAŞ ET ALMAKTA ZORLANIYOR

Batman'da köklü bir geçmişe sahip olan ve şehrin ilk kasaplarından biri olan Raman Kasabı'nın 3. kuşak işletmecisi Sefa Ekti, et fiyatları ve vatandaşların alışveriş tercihleri hakkında bilgiler paylaştı. Ekti, ailelerinden kendilerine geçen mesleği dedelerinin belirlediği ilkeler doğrultusunda sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Ancak günlük hayatta fiyatların sürekli yükseldiğini ve özellikle yurt dışına yapılan sevkiyatlar ile Kurban Bayramı yaklaşması nedeniyle hayvan kesimlerinin azaldığını ifade etti. Bu durumların et fiyatlarını artıran en önemli faktörler olduğunu söyledi.

450 LİRADAN BAŞLIYOR

Ekti, Batı'da kuzu eti fiyatlarının 550-600 lira civarında başlarken, Batman'da bu fiyatın 450 liradan başladığını ve dana etinin fiyatının ise 480 liradan başladığını açıkladı. Vatandaşların mecburiyetten dolayı az da olsa et almak zorunda kaldığını ve önceki yıllara göre daha az miktarlarda alım yapabildiklerini dile getirdi. Raman Kasabı'nda uzun yıllara dayanan bir geleneğin devam ettiğini ve dedelerinden kendilerine kalan bu mesleği özveriyle sürdürmeye çalıştıklarını vurguladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.