SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İPEK: 30 BİN ÜNİTE KAN DAĞITIMI YAPILDI

Son Güncelleme :

2024-04-17 17:20:42

İPEK: 30 BİN ÜNİTE KAN DAĞITIMI YAPILDI

Batman'da kan bağışı, artan ihtiyaca cevap verebilmek adına büyük önem taşıyor. Kızılay Batman Siirt Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, kan bağışının hayati önemini vurgulayarak vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor.

Dr. İpek "Kan, yapay olarak üretilemeyen ve birçok hayati tıbbi müdahalede kritik bir rol oynuyor. Ancak, Batman'da kan ihtiyacı sürekli artıyor, özellikle dışarıdan gelen hastaların da etkisiyle daha çok ihtiyaç duyuluyor

12 BİN ÜNİTE KAN TOPLANDI

Geçen yıl 12 bin 800 ünite kan toplanmasına rağmen 30 bin üniteye yakın kan dağıtımı gerçekleştirilmiş, ancak ihtiyaç hala karşılanamıyor. Özellikle talasemi gibi hastalıklar ve yoğun bakımlarda tedavi gören hastalar için sürekli bir kan ihtiyacı bulunuyor.  Bu nedenle, vatandaşların kan bağışında bulunmaları büyük önem taşıyor. Güney Anadolu Bölge Kan Dağıtım Merkezi Müdürlüğü olarak, bölgedeki yaklaşık 50 hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Batman'daki tüm resmi ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşılayarak, sağlık hizmetlerinin kesintisiz devamını sağlıyoruz. Ancak, Batman'da kan bağışına biraz daha duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Şehirdeki kan ihtiyacını karşılamak için daha fazla desteğe ihtiyacımız var” dedi.

BİLİNÇLENDİRME ÇOK ÖNEMLİ

Dr. İpek, kan bağışının önemine dikkat çekerken, özellikle çocukluk çağında bilincin oluşturulması gerektiğini vurguluyor. Eğitim çalışmaları, sosyal faaliyetler ve haberler aracılığıyla halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Batman'da kan bağışı için duyarlılığın artması gerektiğini dile getiriyor ve halkı kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyor.

CANLARIMIZA CAN OLALIM

Dr. İpek sözlerinin devamında “Batman halkı son derece kıymetli ve yardımseverdir. Bugüne kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Değerli vatandaşlarımızdan, kan ihtiyacı olan hastalarımız için yardımlarını esirgememelerini rica ediyoruz. Kan bağışı yaparak, birlikte canlarımıza can olalım " ifadelerine yer vererek halkı kan bağışına davet etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.