SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

CANALP: 50 YILLIK İL GELİŞİM PLANI GERÇEKLEŞTİRDİK

Truzim master planı çalıştayı yapıldı.

Son Güncelleme :

2024-04-18 14:19:19

CANALP: 50 YILLIK İL GELİŞİM PLANI GERÇEKLEŞTİRDİK

Valilik, İl Özel İdaresi, Batman Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Batman Turizm Master Planı Çalıştayı’na, Vali Ekrem Canalp'in katılımıyla açılış programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Canalp, Türkiye'nin turizm potansiyeline ve önemine vurgu yaparak, ülkemizin turizmdeki başarılarını ve hedeflerini paylaştı.Vali Canalp, Türkiye'nin turizmdeki önemli konumuna dikkat çekerek, ülkenin turizm gelirlerindeki artışı ve 2023 yılında 56 milyon turist ağırlama hedefini vurguladı. Batman'ın turizmdeki potansiyeline değinen Vali, ilin turizmdeki gelişimi için uzun vadeli planların önemine vurgu yaptı. Master Planın, Batman'ın turizm potansiyelini somut adımlarla şekillendireceğini belirten Vali Canalp, katılımcılara çağrı yaparak, herkesin bu sürece katkı sunmasını ve Batman'ın turizm alanındaki geleceğine ışık tutacak önerilerde bulunmalarını istedi.

Vali Canalp, "2023 yılında Türkiye, 56 milyon turisti ağırlayarak dünya turizm sektöründe önde gelen ülkelerden biri haline geldi. Ülkemiz, deniz turizmi yanı sıra kültür, tarih, dağ, sağlık, macera ve inanç turizmi açısından zengin bir potansiyele sahip. 1960'lardan itibaren turizmi öncelikli bir sektör olarak gören Türkiye, 1980'lerde Turizm Teşvik Kanunu ile bu alana yapılan yatırımları artırdı. Türkiye, uluslararası turizmde hızla yükselerek dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasına girdi. 2023 yılında elde ettiğimiz 57 milyar dolarlık gelir, turizmin ekonomideki önemini gösteriyor. Bakanlığımızın 2028 hedefi ise 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri sağlamaktır.

Batman olarak, turizmi sadece gelir kaynağı olarak değil, aynı zamanda ilin kalkınması ve 70 yıllık arzumuzun gerçekleşmesi için desteklememiz gerekiyor. Bu doğrultuda, 50 yıllık bir perspektifle Batman'ın geleceğini hedefleyen bir il gelişim planı oluşturduk. Turizm de bu planın önemli bir parçasıdır. Turizm master planımız, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir gelişmenin temelini oluşturacak. Bu plan, hangi sektörlerin öncelikli olduğunu belirleyerek Batman'ın turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor.

Bugünkü çalıştay ile ortaya koyacağımız Turizm Master Planı'nda, Batman'ın turizmdeki tüm potansiyellerini ele alacağız. Kültür ve İnanç Turizmi gibi alanlara odaklanacağız ve turizmi yılın 12 ayına yaymayı hedefleyeceğiz. Sağlık Turizmi de önemli bir potansiyele sahip olup, özellikle Kuzey Irak'tan gelen ziyaretçilerle bu alanda büyümeye devam ediyoruz.

Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz festivallerle Batman'ı turizmde ön plana çıkarmayı başardık. Bu yıl daha büyük ve coşkulu festivaller düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca, konaklama ihtiyacını karşılamak için geniş otel alanları oluşturduk ve turizmi her ilçemize yaymayı hedefliyoruz. Örneğin, balıklı gölü yeniden aktif hale getirerek ve tarihi mekanları restore ederek turizmi çeşitlendirmeyi planlıyoruz.

Turizm Master Planı, sektörel ve mekânsal planlamaları içerecek ve katılımcılar olarak herkesin görüş ve önerilerini dikkate alacak. Batman'ın turizmdeki geleceği için bir yol haritası olacak" şeklinde konuştu.

Programa, Vali Canalp'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, ilçe kaymakamları, TÜRSAB sektör yöneticileri, seyahat acentaları temsilcileri ve turizm liselerinden öğrenciler katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.