SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SİMLİ MODELLER YAZ AYLARINDA TERCİH EDİLİYOR

Son Güncelleme :

2024-04-18 16:22:20

SİMLİ MODELLER YAZ AYLARINDA TERCİH EDİLİYOR

Yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun başlaması, bone ve şal tasarımına olan ilgiyi artırdı. S&M Şal Tasarım işletmecisi Seher Mehmetoğulları, 36 yaşında ve 3 yıldır kendi işini yapıyor. Bone tasarımlarında genellikle günlük kullanım için salaş modeller tercih edilirken, düğünlerde ise simli modeller popüler hale geldi. Kış mevsimi dışında bonelerin kullanıldığını belirten Mehmetoğulları, genellikle lacivert, siyah ve gri gibi ana renklerin tercih edildiğini söyledi.

,

 

İŞİN HİKAYESİ ANNEDEN GELEN BİR YETENEK

Mehmetoğulları, işini severek yaptığını ve annesinden gelen bir yetenek olduğunu belirtti. Küçük yaşlardan itibaren dikiş merakı olduğunu ve annesinin evde yaptığı tamiratları izleyerek bu yeteneği geliştirdiğini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi'nde makine kursu aldıktan sonra özel sektörde çalıştı ve ardından kendi iş yerini açtı. Mehmetoğulları, azimli olmanın her şeyin üstesinden gelinebileceğini söyledi.

EL EMEĞİNE DEĞER VERİLMESİ GEREKİYOR

Mehmetoğulları, kadınlara bu mesleği önerirken, el emeğine değer verilmesi gerektiğini vurguladı. Batman'da el emeğinin yeterince değer görmediğini belirten işletmeci, sürekli borç ödemek zorunda kaldıklarını ve artan zamların işlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Daha iyi bir konumda olsaydı, işletmesinin büyüyüp 2-3 işçi çalıştırabileceğini ifade etti. Aksesuarların genellikle türbanlara takıldığını ancak saçlara da tercih edenlerin olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.