SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HABERİMİZ TBMM'DE SORU ÖNERGESİ OLDU

Batman Çayı üzerinde bulunan köprü ile ilgili yapmış olduğumuz “KÖPRÜ ASFALT BEKLİYOR” haberinden sonra DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu yazılı soru önergesi verdi.

Son Güncelleme :

2024-04-19 09:40:27

HABERİMİZ TBMM'DE SORU ÖNERGESİ OLDU

TBMM’ne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için yazılı soru önergesi veren milletvekili Oduncu, “1995 yılında hizmet vermeye başlayan Batman Çayı köprüsü, özellikle son yıllarda kazaların merkezine haline gelmiştir. Batman-Bismil arasında 10 kilometrelik tek şeritli yolun duble yola dönüşmesi için geçtiğimiz yıl ilk kez adım atılırken, çalışmaların bitmesi ise yılları alacak.

Duble yolla birlikte mevcut köprünün yanına yapılacak olan 330 metrelik yeni köprüye ne zaman başlanacağı ise henüz bilinmemektedir. Özellikle köprü üzerindeki asfaltın zarar görmesi, derin çukurların oluşması araçlarda hasara neden olurken, kazalara da davetiye çıkarmaktadır. Tek şeritli olan ve kazaların sıklıkla yaşandığı köprü için yeni asfalt isteyen yurttaşlar, Karayolları yetkililerine bu sorunun çözümünü talep etmektedir” dedi.

YOLLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Milletvekili Oduncu Bakan Uraloğlu’na sorulan sorular “Batman Çayı üzerindeki kentin giriş-çıkış köprüsünde meydana gelen tahribatlar sürücülere zor anlar yaşatmaktadır. Bu yolda asfalt serimi ne zaman yapılacak? Batman’da ulaşım noktasında yaşanan sıkıntılardan Bakanlığınızın haberi var mıdır? Projesi devam eden yollar ne durumdadır? Söz konusu yollar ne zaman bitirilerek? Oluşan çukurlar nedeniyle kazaya davetiye çıkaran Batman Çayı Köprüsü, neden onarılmamaktadır?

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.