SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

VALİ CANALP’TEN BATMAN BELEDİYESİ’NİN BORÇ İDDİALARINA YANIT

Son Güncelleme :

2024-04-19 23:13:39

VALİ CANALP’TEN BATMAN BELEDİYESİ’NİN BORÇ İDDİALARINA YANIT

Batman Valisi Ekrem Canalp, S.S. Batman Gıda Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin açılış töreninde, DEM partili yöneticilerin kayyum döneminde bırakılan 3 milyarlık borç iddialarına cevap verdi.

ALTYAPI KOORDİNASYON MERKEZİNİ KURULMUŞ TEK BELEDİYE 

Vali Canalp, belediyenin devralındıktan sonra yapılan iyileştirmeleri anlatarak, "Belediyeyi devraldıktan sonra enkaz edebiyatı aldı başını gitti. Siz öyle bir enkaz devraldınız ki, belediye hizmet binası da dahil, belediyenin diğer binaları da dahil, sıfırdan yapılmış ve içerisindeki her türlü, mefruşat, mobilyası, makam koltukları dahil, her şeyi dört dörtlük hazır, kurdelesi kesilmiş ve hizmete sokulmuş bir enkaz devraldınız" dedi. Otobüslerin sayısının üç katına çıktığını, eski otobüslerin yenilendiğini, 101 tane sıfır araç alındığını belirtti. Ayrıca, 1.8 milyon ton asfaltın döküldüğünü ve altyapının güçlendirildiğini vurguladı. Yeşil alan miktarının iki katına, park ve bahçe sayısının üç katına çıktığını söyledi. Büyükşehirler hariç Türkiye'de Altyapı Koordinasyon Merkezi'ni kurmuş tek belediyenin Batman Belediyesi olduğunu ifade etti.

4,5 MİLYAR YATIRIM YAPILD

Vali Canalp, Batman Belediyesi'nin 3 milyarlık borcunun yatırımların maliyeti olduğunu belirtti. 2022'de 1.5 milyar, 2023'te 1.5 milyar ve 2024'ün ilk üç ayında 1.5 milyar olmak üzere toplamda 2 yıl 3 ayda 4.5 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Batman Belediyesi'nin ayrıca her ay minimum 100 milyon lira civarında kendi öz geliri olduğunu ve 2024 yılı gelirleriyle birlikte 5 milyar lirayı aşan bir bütçesi bulunduğunu açıkladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.