SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KUSEN: SIFIR BORÇ İLE BELEDİYEYİ TESLİM ETTİM

Hasankeyf Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin yapılan açıklamalara yanıt olarak eski Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, gazetemize yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Son Güncelleme :

2024-05-05 15:52:30

KUSEN: SIFIR BORÇ İLE BELEDİYEYİ TESLİM ETTİM

Kusen, 30 yıllık siyaset hayatında polemiğe girmemeye özen gösterdiğini belirterek, Batman Gazetesi'nde Hasankeyf yeni belediye Başkanı Hamit Tutuş ile yapılan söyleşide yer alan iddialara cevap verme ihtiyacı hissettiğini ifade etti.

Abdulvahap Kusen, Hasankeyf Belediye Başkanlığı döneminde 25 yıl boyunca kesintisiz görev yaptığını ve görevi bıraktığında belediyeyi sıfır borçla devrettiğini vurguladı. Ayrıca, belediyenin herhangi bir kuruma veya kişiye borcu olmadığını, hatta görevi devrettiğinde 1.030.000 TL nakit para bıraktığını belirtti.

İşçilerin SGK borcuyla ilgili olarak da detay veren Kusen, bu borcun şirket hesabına yatırıldığını ve belgelerle tespit edilebileceğini dile getirdi. Kusen ayrıca, Hasankeyf'te yapılan yatırımlara da değinerek, yeni ilçenin hükümet ve devlet tarafından büyük bütçelerle inşa edildiğini ve birçok önemli proje gerçekleştirildiğini belirtti.

Kendi döneminde gerçekleştirilen projeleri sıralayan Kusen, belediyenin araç parkının Batman Belediyesi'nden sonra en güçlü park olduğunu ve birçok alanda önemli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

“SON SEÇİMDE %62 OY ALDIM”

Kusen, Hasankeyf Belediye Başkanlığına son seçimde %62 oy alarak beş dönem boyunca halkın desteğini aldığını ve belediyeyi sıfır borçla devrettiğini hatırlattı. Kusen, mevcut belediye başkanının iddialarının doğru olmadığını kamuoyunun bilgisine sundu. Eski Dönem Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen'nin yazılı açıklaması şöyle; “Batman Gazetesinde yayınlanan CHP’den yeni seçilen Hasankeyf belediye başkanı ile yaptığınız röportajla alakalı yeni seçilen belediye başkanı ismimi de zikrederek gerek şahsım ve gerekse Hasankeyf Belediye Başkanlığı ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ile alakalı cevap vermek durumunda kaldım. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Hasankeyf Belediyesi’nde kesintisiz 25 yıl görev ve hizmet ettim görev yaptığım sürenin sonunda, görevi bıraktıktan sonra Hasankeyf belediyesini sıfır borçla teslim etmiş bulunmaktayım.

"O PARA ŞU ANDA PERSONEL ŞİRKETİN HESABINDADIR"

Türkiye’deki ve Batmandaki bütün belediyeler borç batağı altında ezilirken Hasankeyf Belediyesinin Abdulvahap Kusen’in 25 yıllık görev süresinin sonunda ne kamuya ne esnafa ne özel sektöre ne tedaşa ne belediye personeline ne de aldığı kredi borcu dahil olmak üzere bir tek lira borcu yoktur. Aksine iddia ettiği gibi "işçilerin beş yıllık pirim borcu ödenmemiştir" açıklamasına cevabım şudur: Hasankeyf belediyesi personel anonim şirketinin SGK borcu kadar hak edişi olan 10 trilyona yakın nakit para şirketin hak edişi olarak şirket hesabına yatırılmıştır, o para şu anda personel şirketin hesabındadır.

"1.030.000 TL PARA BIRAKARAK GÖREVİ DEVRETTİM"

Dahası Belediyenin normal hesabında da Ben görevi bırakırken ayrıca 1.030.000 TL para bırakarak görevi devretmiş bulunmaktayım. Dolayısıyla belgelerle tespitli ve sabit olan Hasankeyf belediyesinin hesapları bu durumdayken felaket tellallığı yapıp gelecekte yaşayacağı başarısızlıklara şimdiden kılıf hazırlamaktadır.

"YENİ İLÇE BÜYÜK BÜTÇELERLE İNŞAA EDİLDİ"

Bir iddiası ise ‘Hasankeyf’te bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış’ ifadesidir. Malumlarınız olduğu üzere Hasankeyf İlçemiz, 2019 yılında yeni yapılan ilçeye taşınmıştır. Yeni ilçe Hükümetimiz ve Devletimiz tarafından çok büyük bütçelerle inşa edilmiştir. Bu ilçe bölgede ender şekilde bir mimari ile alt yapısıyla, üst yapısıyla, kamu yatırım ve binaları ile ilçeye gelen ziyaretçileri cezbeden bir yerleşim olarak görülürken, "Hasankeyf’te hiçbir şey yapılmamış" demek en basit deyimle vicdansızlıktır. Bu yatırımların yanında belediyeyi ilgilendiren çok sayıda yatırım gerçekleşmiştir.

"HER BİR YATIRIM BELEDİYENİN 10 - 20 YILLIK BÜTÇESİNE DENK"

Bu yatırımlar her bir tanesi Hasankeyf belediyesinin 10 yıllık, 20 yıllık bütçesine denk gelecek kadar büyük projelerdir. Bunları kısaca özetlemek gerekirse şu anda makama oturduğu koltuk dahil belediyenin tüm tefrişatı tarafımca yapılmıştır. Ayrıca kent meydanı, ilçe otogarı, kapalı semt pazarı, mezbahane, belediye bakım onarım araç yeri kademe, taziye evi, 50 adet parka yaklaşık 50.000 tane ağaç dikimi, her ağacın önüne damlama sistemi ile sulama sistemi, yetersiz olan içme suyu şebekesinin 50.000 nüfuslu bir ilçeye yetecek kadar ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci sondajların kazılması, Hasankeyf Belediyesi'nin tüm araç parkı benim dönemimde alınmıştır. Araç parkımız Batman Belediyesi'nin araç parkından sonra Batmandaki bütün belediyelerin araç parkından daha güçlüdür, hepsi de sıfır denecek kadar yenidir.

"LİMAN MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURDUK"

Hasankeyf Belediyesi'ne Liman Müdürlüğü gibi önemli bir birim oluşturduk ve Hasankeyf’te göl üzerinde taşıma yapacak. Tekne hattı oluşturduk, ihaleyle bir kooperatife verdik, şu anda Hasankeyf Belediyesi o tekne hattı sayesinde para kazanıyor.

"DOĞALGAZ ÇALIŞMASININ TEMELİNİ ATTTIK"

Biz görevi devretmeden önce doğal gaz çalışmasının temelini attık. 130 dönümlük millet bahçesinin projesi bitmiş ihale aşamasında. Kent ormanının ve mesire yerinin projesi orman müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış ihale aşamasında. Bu anlattığım projelerin her biri Hasankeyf Belediyesi'nin on yıllık, 20 yıllık bütçesine denk projelerdir.

"5 DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK BU BÖLGEDE KİMSEYE NASİP OLMAZ"

Onun için diyorum ki, ‘Hasankeyf’te hiçbir şey yapılmamış’ demek vicdansızlıktır. Abdülvahap Kusen Hasankeyf Belediye Başkanlığına girdiği son seçimde de %62 oy alarak belediye başkanlığını 25 yıl kesintisiz beş dönem olmak üzere bu bölgede hiç kimseye nasip olmayacak kadar uzun bir sürede halkımızın desteğini alarak hizmet etmiştir.

"ŞAHSIMLA İLGİLİ İFADE ETTİĞİ BİLGİLER DOĞRU DEĞİL"

Bu seçimde aday olmayıp, 25 yıl sonrasında belediyeyi sıfır borçla devretmiştir. Dolayısıyla adı geçen şahsın şahsımla ilgili konuştuğu ve ifade ettiği hiçbir bilginin doğru olmadığını kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ediyorum"

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.